Gå direkt till innehållet

Nu kan du tanka med mobilen på alla ABC-stationer i Finland

2017-04-12

ABC och S-Banken underlättar påsktrafiken genom att mobiltankning i S-mobil utökas till alla ABC-stationer från Hangö i söder till Ivalo i norr. Det enda du behöver för mobiltankning är appen S-mobil i din telefon och ett S-Förmånskort Visa.

 

Kör till tankautomaten, öppna S-mobil i din telefon, klicka tre gånger, kliv ut ur bilen och tanka. Till kundernas glädje fungerar mobiltankning nu på alla 443 ABC-stationer i Finland.

Mobiltankning lanserades för ett år sedan och har införts på ABC-stationerna i ett regionhandelslag åt gången. De flitigaste användarna av mobiltankning finns på ABC-stationerna i Jyväskylä och Kuopio.

Kunderna har gett tjänsten beröm för att den är så enkel, snabb och säker. När du använder mobiltankning behöver du inte vara rädd för att ditt betalkort ska kopieras, eftersom du inte alls ska mata in kortet i automaten. Mobiltankning i S-mobil ger dig också möjlighet att följa upp bränsleförbrukningen i liter och euro.

”Då man inte känner till vilka nya mobiltjänster det faktiskt finns är det svårt att veta vad man saknar. Men när man en gång testar nya tjänster upptäcker man hur mycket de faktiskt underlättar och gör vardagen enklare. Så har det varit för många med mobiltankning”, säger Tiina Vehmala-Viksten, utvecklingsdirektör för ABC-kedjan.

Mångsidiga S-mobil har laddats ned över en miljon gånger

S-gruppens app S-mobil är den enda appen i Finland som kombinerar bank- och butikstjänster. S-mobil utvecklas hela tiden och de senaste nyheterna är tjänsterna Siirto och identifiering. Med Siirto kan du skicka och ta emot pengar med hjälp av enbart telefonnumret utan fördröjning även mellan olika banker. Med identifiering kan du ersätta kodtabellen, eftersom du till exempel kan logga in på webbanken med ditt fingeravtryck eller en kod som du själv har valt.

”Finländarna gillar mångsidiga S-mobil. I januari överskred vi milstolpen med en miljon nedladdningar. Det finns alldeles tydligt en efterfrågan på enkla betalningslösningar”, säger Juha Raumolin, direktör för digital utveckling på S-Banken.

Som ägarkund i S-gruppen hittar du med S-mobil enkelt ditt månatliga bonussaldo, personliga förmåner, elektroniska kassa- och garantikvitton, S-Bankens tjänster och placeringar, LokalTapiolas försäkringar, ABC-mobiltankning och alla S-gruppens närmaste verksamhetsställen.

Mobiltankning kan användas av alla som har ett S-Förmånskort Visa och en iPhone-, Windows- eller Android-telefon. Tjänsten fungerar även i Apple Watch-smartklockor. S-Förmånskort Visa är avgiftsfritt för S-gruppens samtliga ägarkunder.

Så här aktiverar du mobiltankning

 

Mer information:
Tiina Vehmala-Viksten, utvecklingsdirektör, styrenheten för ABC-kedjan, tfn 050 388 3184, tiina.vehmala-viksten@sok.fi

Juha Raumolin, direktör för digital utveckling, S-Banken, tfn 050 500 4525, juha.raumolin@s-pankki.fi

 

ABC-kedjan är ett finländskt serviceföretag som ingår i S-gruppen. Vi vill tillhandahålla smidig och snabb service till både turister och ortsbor, alla dagar på året. ABC har ett modernt och mångsidigt servicenätverk som täcker hela Finland, inklusive Åland. ABC-kedjan består av ABC-servicestationer, ABC-automatstationer och ABC CarWash-biltvättställen. I våra restauranger använder vi 100 % inhemsk köttråvara. Vi säljer över 10 miljoner matportioner och 24 miljoner koppar kaffe om året. ABC-kedjan sysselsätter cirka 4 000 ABC-experter. Varje sommar anställer vi 1 000 unga sommarpraktikanter. www.abcasemat.fi