Gå direkt till innehållet

Timo Hirvonen blir chefsekonom på FIM

2016-12-20

Politices magister Timo Hirvonen har utnämnts till chefekonom för kapitalförvaltningsbolaget FIM. Hirvonen har 15 års erfarenhet av krävande ekonomuppgifter.

Timo Hirvonen (43) har utnämnts till chefsekonom på FIM. Hirvonen påbörjade arbetet i mitten av december.

Hirvonen ansvarar på ett övergripande plan för uppföljningen av och prognoserna för makroekonomin och för tolkningen av makroekonomiska trender. Före anställningen på S-Bankens dotterbolag FIM arbetade Hirvonen som seniorekonom på OP.

”Timo hör till de mest kompetenta ekonomerna i Finland. Utnämningen av Timo är en bra avslutning på vår rekrytering innevarande år, där vi lyckats attrahera flera toppnamn inom finanssektorn bland annat till vårt institutionsteam”, säger FIMs vd Teri Heilala.

Hirvonen, som studerat vid Åbo universitet och Michigans universitet, har en imponerande 15 år lång karriär bakom sig som ekonom. Hirvonen, som sedan 2010 arbetat på OP, har under sin karriär också arbetat som ekonom vid Finlands Bank, Teknologiindustrin ry och Europeiska kommissionen.

”Jag känner mig inspirerad inför mina nya arbetsuppgifter. Finländarnas förtroende för den ekonomiska utvecklingen stärktes i november till den högsta nivån på fem år. Själv tror jag på FIMs utsikter och väntar ivrigt på att få visa våra kunder att jag är värd deras förtroende”, säger Timo Hirvonen

 

Mer information ges av
Timo Hirvonen, chefsekonom, FIM, tfn 040 549 2476, timo.hirvonen@fim.com

FIM erbjuder med över 20 års erfarenhet individuella och mångsidiga privatbank- och kapitalförvaltningstjänster. Utöver vårt huvudkontor i Helsingfors har vi också lokala kontor i Jyväskylä, Uleåborg, Tammerfors, Åbo och Stockholm. Dessutom erbjuder vi våra kunder heltäckande tjänster på nätet. Vi har såväl privata investerare, företag, sammanslutningar som centrala institutioner som kunder. FIM är en del av finländska S-Banken.