Gå direkt till innehållet

Finländarna har utsett S-Banken till den mest ansvarsfulla banken

2016-04-13

Enligt finländarna är S-Banken den allra mest ansvarsfulla banken. Detta framgår av undersökningen Sustainable Brand Index.

Finländarna har utsett S-Banken till den mest ansvarsfulla banken i undersökningen Sustainable Brand Index. Det är för fjärde året i rad som S-Banken har valts till Finlands bästa bank i undersökningen.

– Vi vill vara den mest ärliga och rättvisa banken i Finland även framöver. Vi är stolta över att finländarna uppskattar detta, säger S-Bankens vd Pekka Ylihurula.

Sustainable Brand Index är en undersökning som görs i Finland, Sverige, Danmark och Norge varje år och där närmare 30 000 konsumenter betygsätter mer än 750 varumärken. Varje varumärke har fått betyg av minst 1 000 konsumenter som har fyllt 16 år.

De betygsatta varumärkena har valts ut för undersökningen utifrån deras marknadsställning, omsättning och marknadsandel samt allmän varumärkesmedvetenhet. Undersökningen bygger på de tio principerna i FN:s initiativ Global Compact.

Mejeriföretaget Valio utsågs till Finlands mest ansvarsfulla varumärke. Till de mest ansvarsfulla bankerna utsågs i Sverige ICA Banken, i Norge DNB och i Danmark Arbejdernes Landsbank.

S-gruppens övriga varumärken var också framgångsrika i jämförelsen. Sokos Hotels utsågs till den mest ansvarsfulla hotellkedjan. S-market, Prisma och ABC utsågs till de näst mest ansvarsfulla aktörerna i sina kategorier.

Läs mer om undersökningen

Mer information:
Pekka Ylihurula, vd för S-Banken, telefon 010 76 82100,
pekka.ylihurula@s-pankki.fi