Gå direkt till innehållet

Jussi Kärkkäinen tar över ledningen för FIM:s institutionella försäljning

2015-05-26


FIM får en ny direktör inom försäljning genom att EM Jussi Kärkkäinen tar över som direktör för institutionell försäljning den 8 juni 2015. Samtidigt utnämns Kärkkäinen även till medlem i FIM Abp:s ledningsgrupp. 


Kärkkäinen har över 20 års erfarenhet av affärsutveckling, försäljning av kapitalförvaltningstjänster och uppbyggnad av distributionskanaler. Kärkkäinen kommer till FIM från Europas största kapitalförvaltningsbolag, Amundi Asset Management, där han innehaft tjänsten som Business Development Director med ansvar för nordiska institutionella investerare.

Kärkkäinen tar över ledningen för FIM:s institutionella team, vars verksamhet grundar sig på gedigen kompetens, en visionär placeringssyn och aktiv portföljförvaltning. Det institutionella teamet backas upp av FIM:s erfarna och prisbelönade portföljförvaltare.

En av Kärkkäinens huvuduppgifter är att utveckla FIM:s inhemska och internationella service till institutionella kunder tillsammans med FIM:s enheter i Finland och Sverige för att tillgodose de institutionella kundernas framtida behov.

– Jussi är en utmärkt förstärkning för oss. Med sin erfarenhet, energi och positiva attityd är han rätt person att ansvara för tillväxten inom FIM:s institutionella försäljning de kommande åren, säger FIM Abp:s VD Teri Heilala.

Mer information:
Teri Heilala, FIM Abp, tfn 050 306 3622, teri.heilala@fim.com
Jussi Kärkkäinen, tfn 041 468 6341

FIM är en finländsk placeringsservicekoncern som tillhandahåller individuella och mångsidiga placerings- och kapitalförvaltningstjänster. FIM är en del av S-Banken.