Gå direkt till innehållet

FIM utsågs till bästa kapitalförvaltningsföretag

2014-06-19

S-Bankens dotterbolag FIM utsågs till Finlands bästa kapitalförvaltningsföretag i Thomson Reuters årliga Extel-enkät för placeringsbranschen. Företaget fick överlägset 30 procent av alla röster i enkäten som var riktad till experter inom placeringsbranschen.

Thomson Reuters gav i går ut resultaten av enkäten i London. FIM förbättrade sin andraplacering från förra året och var nu det bästa finländska kapitalförvaltningsföretaget.

– Valet vittnar om många års långsiktiga arbete. Gedigen kompetens och aktiv placeringsverksamhet garanterar kvaliteten inom FIM. Det bästa priset för utfört arbete är givetvis kundernas nöjdhet och den avkastning de får, men vi är nog mycket nöjda och glada över det här erkännandet också, säger FIM:s verkställande direktör Mikko Mursula.

Thomson Reuters Extel är en undersökning i placeringsbranschen som görs i Europa och Asien varje år. Extel Europe är världens största branschundersökning med totalt 16 000 deltagare i 75 länder.

Mer information:

Mikko Mursula, verkställande direktör för FIM Ab, telefon 09 6134 6361, mikko.mursula@fim.com

FIM är en finländsk placeringsservicekoncern som tillhandahåller individuella och mångsidiga placerings- och kapitalförvaltningstjänster. FIM är en del av S-Banken.

S-Banken är en finländsk butiksbank med ca 2,7 miljoner kunder. Den ägs av S-gruppen och LokalTapiola-gruppen. S-Banken erbjuder sina kunder tjänster för skötsel av den dagliga ekonomin, sparande, investering och finansiering av inköp. S-Banken betjänar sina kunder i dagliga bankärenden på närmare 800 av S-gruppens och LokalTapiolas verksamhetsställen över hela landet. Vid stora beslut, till exempel bostadsfinansiering eller investeringar, har kunderna hjälp av 100 S-Bankirer. Dessutom erbjuder S-Banken tjänster via webbanken, mobilen och telefontjänsten. De fonder och kapitalförvaltningstjänster som S-Banken förmedlar tillhandahålls av dess dotterbolag FIM. S-Bankens tjänster är främst riktade till ägarkunderna i S-gruppen och LokalTapiola-gruppen. S-Banken har beviljats Nyckelflaggan, som är ett bevis på inhemskt ursprung.