Gå direkt till innehållet

S-gruppen finns numera även i mobilen

2013-11-26

S-gruppens nya smarttelefonapp S-mobil är en kombination av den från tidningen Samarbete bekanta bonusberäkningen och S-Bankens webbank. I appen lanseras även inom kort S-gruppens bästa förmåner och erbjudanden samt information om det heltäckande nätverket av verksamhetsställen.

I det inledande skedet kan S-mobil användas för att följa upp bonusköpsaldot och sköta den dagliga ekonomin på S-Banken. Med appen kan användarna kontrollera sitt konto- eller kreditkortssaldo var och när som helst, betala fakturor genom att ta ett foto av fakturans streckkord och bekräfta e-fakturor. Inom kort kommer appen också att presentera unika erbjudanden och visa vägen till S-gruppens närmaste verksamhetsställe.

–Mobiltjänsterna är den trend som snabbast förändrar branscherna. Därför lanseras S-gruppens mest värdefulla varumärke, det gröna kortet, i smarttelefoner. S-mobil är en kombination av det mest uppskattade kundprogrammet i Finland och den smidigaste bankens tjänster, säger SOK:s marknadsföringsdirektör Veli-Pekka Ääri.

Inom S-gruppen undersöker man för närvarande möjligheten att lansera helt nya slags funktioner i mobilappen, till exempel hotellbokningar och lunchpass till restauranger.

Kunderna med och skapar S-mobil

S-mobil är garanterat smidig och lättanvänd, eftersom appen har tagits fram i samarbete med kunderna. S-mobil har testats av kunder som har rekryterats bland annat via sociala medier. Kunderna har också själva valt appens namn.

–Man kan verkligen säga att S-mobil är kundorienterad. Vi började utveckla appen utifrån önskemål från kunderna, och den färdiga appen har precis de funktioner som kunderna har saknat, säger Jari Sinkkonen, direktör på S-Banken.

S-mobil fungerar i Windows Phone-, iPhone- och Android-enheter. Den finns att ladda ned i appbutikerna Windows Store och App Store från och med den 26 november och från Google Play från och med den 30 november. Mer information om appen finns på s-mobil.fi.


Mer information:

Veli-Pekka Ääri, marknadsföringsdirektör, SOK, tfn 010 76 80233, veli-pekka.aari(at)sok.fi
Jari Sinkkonen, direktör, S-Banken Ab, tfn 010 76 81378, jari.sinkkonen(at)s-pankki.fi


S-gruppen är en finländsk företagsgrupp med handelslagsverksamhet inom handelsbranschen. Den utgörs av Centrallaget för handelslagen i Finland (SOK) och dess dotterbolag samt 20 regionhandelslag. Medlemmarna i handelslagen, dvs. kundägarna, äger handelslagen som i sin tur äger centrallaget SOK.

S-Banken, som ingår i S-gruppen, är en finländsk butiksbank med över 2,6 miljoner kunder. S-Banken erbjuder sina kunder tjänster för sparande, betalningar och finansiering av inköp. S-Banken betjänar sina kunder vid över 700 av S-gruppens verksamhetsställen över hela landet samt via sin webbank och telefontjänst. S-Bankens tjänster är främst riktade till ägarkunderna i S-gruppens handelslag. S-Banken har beviljats Nyckelflaggan, ursprungssymbolen som talar om att en vara eller en tjänst har producerats i Finland.