Gå direkt till innehållet

S-Banken inleder samarbete med SAS

2014-11-04

S-Banken, som ingår i S-gruppen, har inlett samarbete med mjukvaruföretaget SAS, som har specialiserat sig på avancerad anals av affärsverksamhet.

"Bankens verksamhet har vuxit oavbrutet under de två första verksamhetsåren, och vi behövde en strategisk partner för kontroll av informationsflöden", säger Pekka Ylihurula, verkställande direktör S-Banken.

Enligt Ylihurula får S-Banken genom samarbetet tillgång till en på den finländska marknaden allmänt förekommande lösning för lagring och utnyttjande av data.

"Genom att satsa på förädling av information kan vi bl.a. utveckla verksamhetsnätets verksamhet och risk management", säger Ylihurula.

Enligt Ylihurula var det inte svårt att välja SAS till samarbetspartner.

"SAS har starka referenser i bankvärlden, både i Finland och utomlands", säger han.

Matti Suutala, vd SAS Institute Oy, värdesätter också SAS nya samarbetspartner.

"S-Banken förhåller sig progressivt till businessanalytik. Som en relativt ny bank har S-Banken ett utmärkt tillfälle att utveckla kunskapsmanagementsarkitekturen i sin verksamhet. Vi är glada över att kunna hjälpa butiksbanken att utveckla sin verksamhet", säger Suutala.

Ytterligare information:
Pekka Ylihurula, verkställande direktör S-Banken Ab, tfn 010 76 82100, pekka.ylihurula@sok.fi.
Matti Suutala, verkställande direktör SAS Institute Oy, tfn (09) 5255 7201, matti.suutala@ssf.sas.fi.

S-Banken, som ingår i S-gruppen, är en finländsk butiksbank med ca 2,1 miljoner kunder. S-Banken erbjuder sina kunder tjänster som anknyter till sparande, betalningar och finansiering av inköp. S-Banken betjänar sina kunder vid ca 1000 av S-gruppens verksamhetsställen över hela landet samt via sin webbank och telefontjänst. Mer information på www.s-banken.fi.

SAS är ledande på analytiska businessmjukvaror och –tjänster och den största oberoende mjukvaruleverantören inom Business Intelligence-marknaden. Genom innovativa lösningar hjälper SAS kunder att utveckla sin verksamhet och att fatta bättre beslut snabbare. SAS-lösningar används globalt vid mer än 45 000 kundinstallationer. Mer information på www.sas.com, www.sas.com/fi.