Gå direkt till innehållet

S-Banken blir Julgubbens officiella bank

2009-11-29

S-Banken har i dag ingått ett långt samarbetsavtal med Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundation. Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundation främjar bilden av Finland som det riktiga jullandet.

– Det är viktigt för Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundation att samarbeta med en tillförlitlig finländsk bankaktör. Julgubben vet att S-Banken är en högklassig finländsk bank som över hela landet arbetar långsiktigt för att främja ägarkundernas dagliga ekonomi, säger Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundations ombudsman Pekka Pitkänen.

I sin egenskap av Julgubbens officiella bank är S-Banken med om att stöda Julgubbens Gåva som varje år ges till hjälpbehövande barn. Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundation utvecklar och upprätthåller bilden av Finland som Julgubbens hemland. Stiftelsens värderingar är äkthet, god vilja och samarbete.

– Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundation vill vara nära konsumenten, och till detta erbjuder S-Banken med sitt landsomfattande verksamhetsnät goda möjligheter. För oss är S-Banken med sin stora kundkontaktyta och dagliga möten med kunderna är en viktig kanal. Vi hälsar S-Banken hjärtligt välkommen att främja Julgubbens budskap tillsammans med oss, säger Pekka Pitkänen.

– S-Bankens värderingar är helt i linje med Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundations värderingar. S-Banken, som har verksamhet över hela landet, erbjuder alla ägarkunder förmånliga och belönande banktjänster på lika villkor. Vi vill vara med i Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundations verksamhet, för vi uppskattar långsiktigt arbete till förmån för människor, ansvar och samarbete. Vi kan i fortsättningen lansera produkter med Julgubbens eget märke, symbolen för god vilja, säger Pekka Ylihurula, VD S-Banken.

Vinstmedlen som uppkommer genom Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundations verksamhet allokeras till välgörenhet till förmån för världens barn, alltså till dem som tror allra mest på Julgubben. Tidigare har Julgubbens Gåva bl.a. hjälpt SOS-barnbyarna i Finland, barnavdelningen vid Lapplands centralsjukhus och Aseman Lapset ry. I fjol mottogs Julgubbens Gåva av idrottsförbundet Suomen Invalidien Urheiluliitto. För närvarande deltar ca 70 företag med närmare 200 julgubbsrelaterade produkter i Joulupukkisäätiö – Santa Claus Foundations verksamhetsnät. Från S-gruppen deltar restaurangkedjan Rosso samt hotellkedjorna Holiday Club och Sokos Hotels.