Gå direkt till innehållet

Kan jag göra en extra amortering på mitt lån?

Du kan när som helst göra extra amorteringar på ditt lån, men för tydlighetens skull rekommenderar vi att du gör en extra amortering på en annan dag än på den egentliga förfallodagen.

Så här gör du:

  1. Gör en ny betalning på webbanken och ange S-Banken som betalningsmottagare.
  2. Ange lånenumret i IBAN-format som mottagarens kontonummer. Du hittar lånenumret till exempel på webbanken när du klickar på menyn Lån och sedan på Mina lån. Logga in på webbanken via vår webbplats på s-banken.fi. Lånenummer i IBAN-format visas tyvärr inte i S-mobil.
  3. Lämna fältet för referensnumret tomt, men ange "Extra amortering" i meddelandefältet.
  4. Amorteringsbeloppet är inte begränsat, men den dygnsspecifika betalningsgränsen på ditt konto kan ha en inverkan. Du kan kontrollera och redigera kontots betalningsgräns på webbanken på fliken Konton, under Kontots dygnsgräns för betalningar via internet. Om du behöver höja gränsen till över 50 000 euro, kontakta vår kundtjänst.

Om du har valt fast ränta som låneränta och perioden med fast ränta är i kraft, kontakta vår kundtjänst innan du gör en extra amortering. Kundtjänsten kontrollerar saken och ger närmare anvisningar om hur du bäst kan göra den extra amorteringen. Du kan kontakta kundtjänsten genom att skicka ett meddelande på webbanken.