Gå direkt till innehållet

S-Bankens fond vann Lipperpriset som Nordens bästa fond igen

2024-05-03

Placeringsfonden S-Banken High Yield Europa ESG Ränta har tilldelats det prestigefyllda Lipperpriset i två kategorier för andra året i rad. Fonden med Pekka Siltala i spetsen var Nordens bästa fond under en fem år respektive tio år lång granskningsperiod.

Fonden som investerar i S-Bankens high yield-obligationer hör åter till de bästa i sin kategori. Placeringsfonden S-Banken High Yield Europa ESG Ränta, som förvaltas av senior portföljförvaltare Pekka Siltala, har vunnit priser i två kategorier i Refinitiv Lipper Fund Awards Nordic 2024. Fonden utsågs till den bästa nordiska fonden som investerar i europeiska high yield-obligationer under en fem år respektive tio år lång granskningsperiod. Fonden tilldelades Lipperpriset för andra året i rad.

”Lipperpriserna hör till de mest prestigefyllda utmärkelserna i branschen. Jag är glad över att fonden har tilldelats så högklassiga utmärkelser igen. Priserna vittnar inte bara om kompetensen hos de portföljförvaltare som förvaltar fonderna, utan också om möjligheten att skapa mervärde för investerarna genom en aktiv kapitalförvaltning”, säger senior portföljförvaltare Pekka Siltala.

Refinitiv, som producerar marknadsinformation, delar varje år ut Lipperpriser till fonder som jämfört med sina jämförelsefonder gett en konsekvent och stark avkastning i förhållande till sin risknivå. Priserna är baserade på Lipper Leader for Consistent Return-klassificeringen. Det är fråga om en oberoende, kvantitativ och riskjusterad klassificering som tar hänsyn till fondens avkastningshistorik under perioder på 3, 5 och 10 år. Lipperpriser delas ut till de fonder som fått den bästa Lipper Leader for Consistent Return-klassificeringen i sina serier.

Läs mer om priserna i Refinitiv Lipper Fund Awards Nordic 2024

Mer information: 

S-Bankens kommunikation, +358 10 767 9300, viestinta@s-pankki.fi

S-Banken High Yield Europa ESG Ränta A | Fonder | S-Banken

Så här börjar du spara

Fondsparande är ett enkelt sätt att spara. En professionell fondförvaltare svarar för investeringarna i den fond som fondförvaltaren förvaltar. Det finns många sätt att börja spara. Välj bland våra sparlösningar den sparform som passar dig bäst.

Köp fonder

Fonderna förvaltas av S-Banken Fondbolag Ab.

Detta är en reklam. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. I avkastningen beaktas inte eventuell utbetald avkastning. Avkastningen presenteras icke annualiserad för andelsserier i fonder som varit verksamma i mindre än ett år.

Observera att investeringsverksamhet alltid är förknippad med en ekonomisk risk. Investeringarnas värde och avkastning kan stiga eller sjunka och investeraren får inte nödvändigtvis tillbaka sin ursprungliga investering. Innan du fattar några investeringsbeslut bör du läsa fondprospektet och basfakta för investerare. Fondprospekten finns på s-banken.fi/investering