Gå direkt till innehållet

Finländarna anser igen att S-Banken är det mest hållbara bankvarumärket

2024-04-10

Finländarna röstade fram S-Banken till Finlands mest hållbara bankvarumärke redan för tolfte gången i rad i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. Även S-gruppen, S-market, ABC och Sokos Hotels utsågs till de mest hållbara varumärkena inom sina respektive branscher. 

Finländarna ansåg återigen att S-Banken är Finlands mest hållbara bankvarumärke, nu för tolfte gången i rad. I undersökningen klarade sig S-gruppen även i övrigt bra, eftersom S-gruppen, S-market, ABC och Sokos Hotels bedömdes som de mest hållbara varumärkena inom sina respektive branscher. Undersökningen Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesundersökning som gäller hållbarhet och har genomförts i Finland varje år sedan 2013. 

“Våra kunders syn på vår verksamhets hållbarhet är värdefull för oss, och vi vill även framöver förtjäna kundernas förtroende. För oss är det viktigt att vår verksamhet är hållbar och att vi kan göra det möjligt för våra kunder att göra ansvarsfulla val. Vårt långsiktiga arbete med ansvarsfullhet fortsätter”, säger Riikka Laine-Tolonen, verkställande direktör för S-Banken.    

S-Banken erbjuder S-gruppens ägarkunder kostnadsfria dagliga banktjänster, konkurrenskraftigt prissatta lån och möjlighet att börja spara och investera på ett hållbart sätt. 

“Vår Spararen-tjänst ger till exempel var och en möjlighet att spara regelbundet, vilket är viktigt med tanke på hanteringen av den egna ekonomin. Det är fantastiskt att hälften av dem som använder tjänsten börjar spara i fonder för första gången”, säger Riikka Laine-Tolonen, verkställande direktör för S-Banken. 

Sustainable Brand Index, som granskar konsumenternas uppfattningar om hållbarhet i företag, baserar sig på en enkät där finländska konsumenter bedömer hållbarhetsimagen för Finlands största varumärken. De varumärken som bedöms har valts ut för undersökningen utifrån varumärkets marknadsandel och omsättning och hur känt varumärket är. Företagen väljer inte själva att delta i undersökningen eller att inte göra det. Dessutom utreder undersökningen hållbarhetstrender och drivkrafter för hållbar konsumtion. 

I Finland svarade 12 000 konsumenter på undersökningen och bedömde sammanlagt 243 varumärken inom 27 branscher. 

Bankvarumärken som valts till Finlands mest hållbara bankvarumärken 2023, undersökningen Sustainable Brand Index 

  1. S-Banken (24.*) 
  2. Handelsbanken (45.) 
  3. Sparbanken (93.) 
  4. POP Banken (124.) 
  5. Nordea (125.) 
  6. Aktia (144.) 
  7. Ålandsbanken (165.) 
  8. Danske Bank (174.) 
  9. Handelsbanken (190.) 

* totalplacering i den övergripande jämförelsen av 243 varumärken 
 

Läs mer om ansvarsfullheten på S-Banken  
 
Läs mer om undersökningen Sustainable Brand Index och genomförandet av undersökningen