Gå direkt till innehållet

S-Bankens Skoglive bjuder på naturens lugn

2023-06-12

Nu är ett bra tillfälle att gnugga barren ur ögonen och se skogen för alla träd. S-Banken bjuder in alla på en unik resa in i djupet av den finländska skogen och startar Skoglive-sändningen. Syftet med kampanjen är att väcka intresse och medvetenhet om de finländska skogarnas värde.

S-Bankens Skoglive-sändning erbjuder möjlighet att bevittna tillväxten i en finländsk skog och skogens välmående i form av slow-tv. Slow-tv (på svenska långsam-tv) är en tv-programtyp där rofyllda och långvariga företeelser skildras, till exempel tågresor eller naturen. Dess syfte är att erbjuda tittarna en möjlighet att koppla av. Syftet med Skoglive-sändningen är att väcka intresse och medvetenhet om de finländska skogarnas värde och om hur unika och viktiga de är. Skogarna är en av vårt lands största skatter.

Samtidigt uppmuntrar livesändningen tittarna att röra på sig och njuta av guldkornen i närmiljön, eftersom skogens skönhet och fridfullhet bäst upplevs på plats. För jäktade människor ger Skoglive en inblick i vad som händer i skogen, oberoende av tid och plats. Den ger också en möjlighet att ta en paus och njuta en stund i lugn och ro av naturen och dess tysta kraft.

”Vi vill erbjuda en möjlighet att lära känna skogen och beundra dess storslagenhet och skönhet. Om du inte har möjlighet att ge dig ut i skogen i vardagsstressen, kan du njuta av skogens rogivande effekt stressfritt till exempel under en distansarbetsdag”, säger Timo Hakulinen, fondförvaltare för S-Banken Skog Specialplaceringsfond.

Skoglive-kameran är utplacerad i en skog som ägs av fonden S-Banken Skog. Den fridfulla inspelningsplatsen har valts omsorgsfullt, så att inspelningen och utrustningen inte stör naturen eller djuren i skogen och deras revir. Kameran ger inte upphov till störande ljud eller andra störande faktorer som skulle kunna påverka fridfullheten och balansen i skogen.

”Under livesändningen har man bevisligen kunnat se även annat än träd som vajar i vinden. Kameran har redan dokumenterat en älgko som strosar runt”, säger Hakulinen. Tittarna kan dela sina observationer om skogens djur i sociala medier med hashtaggen #metsälive.

Du kan följa tillväxten och livet i skogen genom livesändningen på S-Bankens webbplats Skoglive.

Starta Skoglive-sändningen

Presskontakter:

S-Banken Skog – Investera enkelt i skog

S-Banken Skog Specialplaceringsfond investerar i skog och dess avkastning kommer främst från tillväxt i trädbeståndet, virkesförsäljning och en eventuell uppgång i virkespriserna. Dessutom kan fonden förädla sina skogsfastigheter genom avstyckning eller planläggning. 

Läs mer och investera i S-Banken Skog -fond