Gå direkt till innehållet

Nina Laakkonen, topproffs på kapitalförvaltning, blir ansvarig för S-Bankens Private Banking-kunder och institutionella kunder

2023-04-28

Enligt Hanna Porkka, tf. verkställande direktör för S-Banken, vill banken vara föregångare i den finländska investeringsvärlden även de följande 35 åren.

S-Banken fortsätter sina insatser i kapitalförvaltningen och utser Nina Laakkonen med uppdrag att leda en enhet som ansvarar för att tillhandahålla Private Banking-kunder och institutionella kunder investeringstjänster. Laakkonen är ett erfaret proffs på kapitalförvaltning och har arbetat med krävande uppgifter på många företag inom finansbranschen. I sitt föregående uppdrag på Ålandsbanken ansvarade Laakkonen för bankens Private Banking-funktioner i Finland.

”Jag är glad över att Nina ansluter sig till vårt team, eftersom hon är en av de bästa inom inhemsk kapitalförvaltning. Nina har en mångsidig bakgrund inom finansbranschen och är en uppskattad chef som har åstadkommit fantastiska resultat. Ett bevis på detta är också de priser som de funktioner hon lett har beviljats under årens lopp. Jag är säker på att Ninas kunskaper och ledarkompetens stöder vår starka tillväxt i kapitalförvaltningen”, säger Hanna Porkka, tf. verkställande direktör för S-Banken.

Förmögenhetsförvaltning är ett av S-Bankens två affärsområden. Banken tillhandahåller förmögna privatpersoner och institutionella investerare individuella lösningar för kapitalförvaltning och förmögenhetsplanering, kompletta bank- och lånetjänster och ett omfattande utbud av olika investeringsobjekt under paraplyet S-Banken Private och S-Banken Institutioner.

”Trots att S-Banken är 15 år gammal, går våra rötter i kapitalförvaltningen genom företagsförvärv tillbaka ända till 1987. Vi har i över 35 års tid varit föregångare inom personlig, skräddarsydd service och i den finländska investeringsvärlden. Det tänker vi vara även de följande årtiondena”, säger Porkka.  

Presskontakter:
Hanna Porkka, tf. verkställande direktör, S-Banken, hanna.porkka@s-pankki.fi, tfn 010 768 2100