Gå direkt till innehållet

Finländarna anser att S-Banken är det mest hållbara bankvarumärket

2023-03-22

Finländarna röstade fram S-Banken till Finlands mest hållbara bankvarumärke redan för elfte gången i rad i den årliga undersökningen Sustainable Brand Index. Även S-gruppen, ABC, Prisma och Sokos Hotels utsågs till de mest hållbara varumärkena inom sina respektive branscher.

Finländarna bedömde återigen att S-Banken är Finlands mest hållbara bankvarumärke, nu för elfte gången i rad. S-gruppen klarade sig även i övrigt bra, eftersom S-gruppen, ABC, Prisma och Sokos Hotels också bedömdes som de mest hållbara varumärkena inom sina respektive branscher. Undersökningen Sustainable Brand Index är Europas största oberoende varumärkesundersökning som gäller hållbarhet och har genomförts i Finland varje år sedan 2013.

”Ett stort tack till våra kunder för förtroendet. Jag tror att vårt mål att erbjuda alla möjligheten till en lite mer välbärgad morgondag har tilltalat många på senare tid när levnadskostnaderna och räntorna har stigit och den ekonomiska osäkerheten har ökat”, säger Hanna Porkka, tf. verkställande direktör för S-Banken.

S-Banken erbjuder S-gruppens ägarkunder kostnadsfria dagliga banktjänster, konkurrenskraftigt prissatta lån och möjlighet att börja spara och investera på ett hållbart sätt med låg tröskel.

”Vi försöker inte bara agera på ett ansvarsfullt sätt, utan vi vill också ge våra kunder möjlighet att göra hållbara val, till exempel vad gäller investeringar. Principerna för ansvarsfulla investeringar omfattar alla S-Banken-fonder, och på den finska marknaden gjordes i fjol mest nettoteckningar i just våra fonder”, fortsätter Porkka.

Sustainable Brand Index, som granskar konsumenternas uppfattningar om hållbarhet i företag, baserar sig på en enkät där finländska konsumenter bedömer hållbarhetsimagen för Finlands största varumärken. De varumärken som bedöms har valts ut för undersökningen utifrån varumärkets marknadsandel och omsättning och hur känt varumärket är. Företagen väljer inte själva att delta i undersökningen eller att inte göra det. Dessutom utreder undersökningen trender och drivkrafter för hållbar konsumtion.

I Finland svarade 12 000 konsumenter på undersökningen och bedömde 228 varumärken inom 26 branscher.

 

Bankvarumärken som röstats fram som Finlands mest hållbara bankvarumärken 2023, undersökningen Sustainable Brand Index

  1. S-Banken
  2. OP
  3. Säästöpankki
  4. POP Pankki
  5. Nordea
  6. Aktia
  7. Ålandsbanken
  8. Danske Bank
  9. Handelsbanken


Läs mer om S-Bankens hållbarhet

Läs mer om undersökningen Sustainable Brand Index