Gå direkt till innehållet

Fonden Terrieri, som förvaltas av S-Banken, sålde en kontorsfastighet i Esbo

2022-04-04

Den alternativa fonden Terrieri Kiinteistöt har sålt en kontorsfastighet i Esbo. Köpare är investeringsbolaget Assai Commercial.

Den alternativa fonden Terrieri Kiinteistöt Ky, som förvaltas av S-Bankens dotterbolag, har sålt en kontorsfastighet i Vallberget, i närheten av Alberga centrum i Esbo till investeringsbolaget Assai Commercial Oy.

“Vi är nöjda med affären och över att objektet fann en ny professionell ägare. Fonden Terrieri investerar främst i fastighetsutvecklingsprojekt och den här affären frigjorde kapital för våra kommande projekt“, säger Eero Ojala, fondförvaltare vid Terrieri Kiinteistöt.

Kontorsbyggnaden i fyra våningar färdigställd 2008 och ett separat parkeringsdäck bildar en modern helhet. Byggnadens uthyrningsareal är cirka 3 200 kvadratmeter. I fastigheten som ligger på adressen Laddargränden 8 har Eltel Networks Oy sitt huvudkontor i Finland.
Terrieri Kiinteistöt Ky, som grundades 2019, är en alternativ fond som förvaltas av S-Banken Kapitalfonder Ab. Fonden riktar sig till institutionella investerare och investerar i fastighetsutvecklingsprojekt. Catella Property Oy fungerade som fondens ekonomiska rådgivare i försäljningprocessen.

S-Banken är en av de mest betydande fastighetskapitalförvaltarna i Finland. Vid årsskiftet förvaltade S-Banken-koncernbolagen S-Banken Fondbolag Ab och S-Banken Kapitalfonder Ab sju fastighetsinvesteringsfonder som investerar sina tillgångar i olika fastighetskategorier, såsom bostäder, skogsområden, fastigheter och tomter. Fonderna äger sammanlagt mer än 2 700 bostäder, 64 affärsfastigheter, en areal på 507 000 kvadratmeter för uthyrning, skogsområden på mer än 27 000 hektar och 185 bostads- och affärstomter. Dessutom tillhandahåller S-Bank Fastigheter Ab förvaltnings- och fastighetsledningstjänster till fem joint ventures och två fastighetsinvesteringsportföljer. Sammanlagt överstiger den förvaltade fastighetsförmögenheten 2,1 miljarder euro.

Reklam