Gå direkt till innehållet

Stark kapitalförvaltnings- och fastighetskompetens till FIM Kapitalförvaltnings styrelse

2021-03-15

S-Bankens Förmögenhetsförvaltning satsar på fastighetsaffärsverksamhet och alternativa investeringsprodukter.

FIM Kapitalförvaltning Ab:s bolagsstämma har valt en ny styrelse för bolaget den 15 mars.

Ny medlem i styrelsen är Fennia Kapitalförvaltning Ab:s verkställande direktör Eero Eriksson, som har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och i synnerhet fastighetsinvesteringar. Fennia Kapitalförvaltning har varit en del av S-Banken sedan augusti 2020.

”Vi är väldigt glada över att vi får med Eeros kompetens i styrelsen”, berättar vice verkställande direktör Hanna Porkka som ansvarar för S-Bankens Förmögenhetsförvaltning.

FIM Kapitalförvaltning Ab som är en del av S-Banken-koncernen tillhandahåller kapitalförvaltningstjänster för institutioner, företag och privata investerare. 

Som ordförande för bolagets styrelse fortsätter S-Bankens tidigare huvudjurist Veli-Matti Parmala. I styrelsen fortsätter dessutom Hanna Porkka.

”Vi satsar kraftigt på fastighetskapitalförvaltning och Eeros kompetens inom fastighetsinvesteringar är unik för Finland. I fortsättningen får våra kunder ännu bättre än tidigare ta del av hans yrkeskunnighet”, säger Porkka.

S-Banken förvärvade Fennias kapitalförvaltnings- och fastighetsinvesteringstjänster sommaren 2020. Genom förvärvet blev S-Banken en av Finlands största fastighetskapitalförvaltare, där ett team på 22 personer sköter fastighetsinvesteringarna.

De bolag som ingår i S-Bankens Förmögenhetsförvaltning förvaltade en fastighetsförmögenhet på cirka 2 miljarder euro i slutet av 2020.