Gå direkt till innehållet

S-Bankens fonder medfinansierar utveckling av Tammela stadion i Tammerfors

2021-12-21

I stadsdelen Tammela nära Tammerfors centrum byggs en ny stadion, ett affärscentrum, bostäder och en parkeringsanläggning. Stadion ska rymma cirka 8 000 åskådare och bli Tammerfors främsta fotbollsplan i ett område som utvecklas snabbt.

Fonder som förvaltas av bolag inom S-Banken-koncernen deltar i projektet för Tammela stadion.

Under projektet byggs åren 2021–2023 en ny stadion med plats för cirka 8 000 åskådare i stadsdelen Tammela, som ligger öster om Tammerfors centrum. På området byggs även affärslokaler, nya bostäder och en parkeringsanläggning.

I utvecklingen av området deltar tomtfonder som förvaltas av bolag inom S-Banken-koncernen. I höstas investerade specialplaceringsfonden S-Banken Tomt i en tomt där YIT är byggherre för bostadshöghuset As Oy Tampereen Vapari. Den slutna alternativa investeringsfonden FIM Tonttirahasto I Kb har också investerat i tomter där Pohjola Rakennus är byggherre för bostadshöghusen As Oy Tampereen Victoria och As Oy Tampereen Vesta.

”Tammerforsregionen växer just nu snabbt och det finns en efterfrågan särskilt på bostäder intill goda transportförbindelser och service”, säger fondförvaltare Ville Vääränen, som lotsar båda fonderna.

Affärscentret och den nya parkeringsanläggningen som ska byggas i anslutning till stadion ägs av fonden Terrieri Kiinteistöt Kb, som förvärvade helheten av YIT i december. Terrieri Kiinteistöt Kb är en alternativ fond som investerar i fastighetsutvecklingsprojekt. Fonden förvaltas av S-Banken Kapitalfonder Ab. Den totala ytan på affärscentrets lokaler uppgår till 3 300 kvadratmeter.

”Tammela stadion har ett utmärkt läge och området en speciell plats i Tammerforsbornas hjärtan. Vi ser stor potential i Tammelaregionen och är glada över att vara med och utveckla området”, säger Terrieri Kiinteistös fondförvaltare Eero Ojala.

Projektet för Tammela stadion startade i juli och planeras vara klart i november 2023.

Mer information:
Ville Vääränen, fondförvaltare, tomtfonderna, tfn 050 322 99 88, ville.vaaranen@s-pankki.fi
Eero Ojala, fondförvaltare, Terrieri Kiinteistöt Kb, tfn 040 560 12 43, eero.ojala@s-pankki.fi