Gå direkt till innehållet

S-Bankens bostadsfond köper 27 bostäder från SRV i Tammerfors och Jyväskylä

2021-06-18

Ett avtal om förvärv av 27 färdiga bostäder har undertecknats mellan SRV och en bostadsfond som förvaltas av S-Bankens dotterbolag. Bostäderna finns i Tammerfors och Jyväskylä och är egenutvecklade av SRV. Bostäderna är ettor och treor.

Köparen är FIM Bostad Specialplaceringsfond som förvaltas av S-Bankens dotterbolag, FIM Kapitalförvaltning Ab. Fonden har en andelsserie vid namn S-Bostadsfond och är utifrån antalet investerare en av de mest populära bostadsfonderna i Finland.

De bostäder som förvärvas finns i tre bostadsaktiebolag. Asunto Oy Tampereen Wallesmanni finns strax intill Uros Live-arenan i Tammerfors. Sjuttonvåningshuset färdigställdes i december 2020. Åttavåningshuset Asunto Oy Tampereen Pyynikin Pyhäranta färdigställdes också i december 2020. Huset ligger nära ett naturskyddsområde, vid vackra Pyynikkiharju och Pyhäjärvi. Hösten 2019 färdigställdes Asunto Oy Jyväskylän Holvi invid torget i Jyväskylä centrum. På den första våningen i sjuvåningshuset finns affärslokaler.

”Bostäderna finns nära goda trafikförbindelser på tillväxtorterna och är väl lämpade som hyresbostäder. SRV:s egenutvecklade bostäder är planerade som välfungerande familjelägenheter och för de som vill ha komfort och enkelt boende”, säger Henri Sulankivi, direktör för Alueyksiköt på SRV.

Juho Santaharju, fondförvaltare för FIM Bostad Specialplaceringsfond, kommenterar förvärvet: ”Vi gör långsiktiga investeringar i hyresbostäder. Dessa färdiga bostäder av hög standard har utmärkta lägen nära det växande Tammerfors centrum och i centrum av det utvecklande Jyväskylä.

Med egenutvecklat projekt avses ett projekt som SRV själv har utvecklat och som ännu inte är sålt när bygget inleds. I ett sådant projekt tar SRV på sig både risken för försäljningen och risken för byggandet, och projektet ger intäkter när byggnaden är färdig och enligt försäljningen av bostäderna. Egenutvecklade bostadsobjekt är projekt som SRV har utvecklat och som SRV säljer till investerare främst innan bygget inleds. SRV bygger bostäder i växande stadscentrum, nära goda trafikförbindelser.