Gå direkt till innehållet

Hanna Porkka utnämnd till verkställande direktör för S-Banken samt verkställande direktörens ställföreträdare

2021-02-03

S-Bankens styrelse har utnämnt direktören för förmögenhetsförvaltning Hanna Porkka till koncernens vice verkställande direktör och verkställande direktörens ställföreträdare från och med 2 februari 2021.

S-Bankens direktör för förmögenhetsförvaltning Hanna Porkka tillträder som verkställande direktörens ställföreträdare.

Hanna Porkka har varit direktör för S-Bankens Förmögenhetsförvaltning sedan 2018. Hon kom till S-Banken från posten som fondchef på Nordea.

”S-Banken har vuxit till en bank med komplett service för ägarkunderna i S-gruppen och de senaste åren har vi satsat mycket på Förmögenhetsförvaltningen. Hanna har framgångsrikt utvecklat affärsaktiviteterna och det gläder mig att hon fortsätter med detta och även åtar sig uppgiften som verkställande direktörens ställföreträdare”, säger S-Bankens verkställande direktör Pekka Ylihurula.

Hanna Porkka ser fram emot att få ta itu med nya uppgifter.

”Mitt mål som direktör är att mitt team ska få lyckas och glänsa. Vi fortsätter att målmedvetet arbeta med sparande och investeringar. Vi vill att var och en ska ha möjlighet till en lite mer välbärgad morgondag”, säger Hanna Porkka.

”Vår förmögenhetsförvaltning är organiserad så att hundratusentals finländare via fonder redan drar nytta av det kunnande som våra investeringsexperter erbjuder institutionella investerare och Private Banking-kunderna. Vår senaste landvinning är inom fastighetskapitalförvaltning, där vi hör till de största aktörerna i Finland.”

Mer information:

Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, tfn 010 768 2100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

Hanna Porkka, vice verkställande direktör och verkställande direktörens ställföreträdare, Förmögenhetsförvaltning, S-Banken, tfn 010 768 2100, hanna.porkka@s-pankki.fi