Gå direkt till innehållet

Finlands skidförbund och S-Banken inleder samarbete – för en bättre morgondag

2021-09-30

Finlands skidförbund och S-Banken har ingått ett treårigt samarbetsavtal där S-Banken blir officiell samarbetspartner till landslaget i nordisk kombination, omfattande herr-, dam-, flick- och pojklandslaget.

Tillsammans med skidförbundet skapas ett omfattande, värderingsbaserat samarbete där det centrala är att möjliggöra motion och idrott för barn och unga, för att ta ansvar för framtiden. Fokusområdena i samarbetet stöder skidförbundets strategi, där det sociala ansvaret för att främja folkhälsan betonas vid sidan av elitidrotten.

”Vi är glada över att företagen har fått upp ögonen för Finlands skidförbunds långsiktiga arbete. Arbetet har inriktats och kommer även framöver att inriktas på hela vår medlemskrets som utövar motion och idrott. Kortfattat kan man säga att vårt breda verksamhetsfält omfattar alla från unga till gamla och från motionärer till elitidrottare. Det fina nya samarbetet med S-Banken inkluderar just dessa dimensioner. I ena änden har vi de allra yngsta barnen som precis har börjat med skidåkning och i andra änden av vårt samarbete har vi en grupp av riktigt framstående elitidrottare, dvs. landslagen i nordisk kombination”, säger Jari-Pekka Jouppi, kommersiell direktör vid Finlands skidförbund.

Landslaget i nordisk kombination är ett av de mest följda lagen i Finland. De populära och underhållande idrottarna garanterar finländarna upplevelser såväl inom idrotten som bakom kulisserna. Trots status som individuell gren är det fråga om ett mycket sammansvetsat lag, vars verksamhet grundar sig på starka värderingar och en lagidentitet. S-Banken stöder och följer laget aktivt.

”Som en del av S-gruppen arbetar vi för att göra Finland till en bättre plats att bo på, och vår roll är att erbjuda hållbara tjänster och produkter för hantering av den egna ekonomin. Enbart en välmående plånbok räcker dock inte långt, om den egna hälsan börjar svikta på grund av för lite fysisk aktivitet. ”Därför vill vi uppmuntra oss alla att motionera tillsammans och sköta hälsan bättre”, säger Pekka Ylihurula, vd för S-Banken.

S-Banken stöder även Finlands skidförbunds produktfamilj Lumilajit Liikuttavat, där spetsprodukten Lasten Lumipäivät får barn, familjer och lärare att röra på sig på inspirerande och nya sätt. Programmet som främjar motion bland barn har även fått internationellt erkännande. Det turnerar runt på omkring 30 orter i Finland varje år och målet är att skapa en sund fysisk aktivitetsnivå redan i tidig ålder oavsett bakgrund. Samarbetet med S-Banken gör att programmet kan nå ut till ännu fler.

”Skidåkning är en av de bästa motionsformerna, eftersom den passar för personer i alla åldrar och på alla nivåer och förbättrar konditionen på ett mångsidigt sätt. Skidåkning är ett naturligt val för oss. Som en bank med komplett service vill vi erbjuda vår breda kundkrets heltäckande tjänster inom ekonomi och bankärenden”, säger Ylihurula.

Mer information:
Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, tfn 010 768 2100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi

Jari-Pekka Jouppi, kommersiell direktör, Nordic Ski Finland Oy, tfn 040 0803713, jari-pekka.jouppi@hiihtoliitto.fi