Gå direkt till innehållet

1,5 miljoner finländare har redan hoppat på tåget med S-mobil – 50 000 har inspirerats till mikrosparande

2021-05-26

S-mobil stärker sin ställning bland finländarnas favoritappar. Appen S-mobil som kombinerar S-gruppens och S-Bankens tjänster har redan 1,5 miljoner användare, och 850 000 personer använder appen varje vecka. Över en halv miljon användare har följt sina inköp med S-mobil, och mikrospartjänsten Spararen har redan över 50 000 användare.

S-mobil ligger vecka efter vecka bland topplaceringarna för de mest nerladdade apparna i sin kategori i Finland i appbutikerna för både App Store och Google Play. Speciellt det senaste året har appen i allt snabbare tempo börjat laddas ner och användas.   

 

"Antalet personer som börjat använda S-mobil har vuxit till över 400 000 användare på ett år och antalet aktiva veckoanvändare med över 200 000. Talen visar att allt fler ägarkunder har hittat till våra digitala tjänster och får därigenom ut mer av sitt medlemskap i handelslaget", konstaterar S-gruppens kundrelationsdirektör Pekka Litmanen glatt. 

 

Hörnstenen i framgången med appen är en smidig kombination av viktiga och vardagsnära tjänster och förmåner för ägarkunderna. Utöver den dagliga ekonomin kan man i S-mobil följa exempelvis de egna eller det egna hushållets inköp från det senaste året.  

 

"Finländarna är intresserade av att följa med i sin konsumtion. Över en halv miljon finländare har via Mina köp-tjänsten i S-mobil kontrollerat vad som åker med i varukorgen under shoppingturen. Tjänsten hjälper våra kunder att göra inköp utifrån sina egna preferenser, för tjänsten informerar till exempel om koldioxidavtrycket, näringsvärdena och graden av inhemskt ursprung i matinköpen", tillägger Litmanen.  

 

Användningen av S-mobil har också ökat Förmåner och tips-delens popularitet. Under det senaste halvåret har användningen av förmåner ökat med en tredjedel, och antalet visningar av dem uppgår till och med till 20 miljoner gånger i månaden.  

 

Stort intresse för mikrosparande bland finländarna 

 

I S-mobil finns också Finlands första tjänst för mikrosparande, Spararen. Med hjälp av den kan sparandet på ett enkelt sätt vara en del av den dagliga ekonomin, till exempel genom att föra över Bonus för inköpen i S-gruppen eller en liten summa för varje kortköp till en fond. Spararen har redan över 50 000 användare. 

 

"Vi har märkt att mikrosparande speciellt intresserar nya fondsparare. Över hälften av dem som inledde sitt fondsparande via Spararen 2020 investerar för första gången i sitt liv", säger Carl-Edvard Holmberg direktör för digital utveckling på S-Banken. 

  

S-mobil utvecklas kontinuerligt utifrån kundernas önskemål. För identifiering med S-mobil har det till exempel gjorts förändringar enligt kundernas önskemål Med S-mobil kan du med fingeravtryck eller en kod du själv valt identifiera dig i tjänster där bankkoder krävs. 
 

"I fortsättningen behöver kunden inte längre först logga in i S-mobil för att kunna identifiera sig med S-mobil. Under sommaren blir identifieringen ännu enklare, då du kan identifiera dig i S-mobil med en knapptryckning såväl i S-Bankens tjänster som i andra tjänster", fortsätter Holmberg.  

  

Mer information: 

Pekka Litmanen, kundrelationsdirektör, SOK, tfn 010 76 80724, pekka.litmanen@sok.fi  

Carl-Edvard Holmberg, direktör, Digitala kanaler och utveckling, S-Banken, tfn 040 750 4451, carl-edvard.holmberg@s-pankki.fi

Läs mer om S-mobil