Gå direkt till innehållet

S-Bostadsfond låter bygga 40 bostäder i Vallgård i Helsingfors tillsammans med Pohjola Rakennus

2020-12-18

Bostadsbolaget Asunto Oy Helsingin Vallilan Jemma som byggs i miljön runt Vallgårdsparken, på östra sidan av simhallen vid Backasgatan färdigställs i början av 2022. 

En allt större del av finländarna vill bo i städer och tillväxten är kraftig framförallt i huvudstadsregionen. I Helsinfors och de kringliggande kommunerna bor numera cirka 1,5 miljoner människor och enbart i Helsingfors förväntas folkmängden öka till 820 000 år 2050.

I Helsingfors har det ökade invånarantalet inneburit en snabbt ökande efterfrågan på hyresbostäder. På grund en starkare efterfrågan låter S-Bostadsfond bygga 40 hyresbostäder i den populära stadsdelen Vallgård i Helsingfors östra stadskärna.

Bygget genomförs av Pohjola Rakennus Oy Suomi som är en långvarig samarbetspartner till S-Bostadsfond och som bygger sammanlagt fem nya flervåningshus i området. Byggandet av bostadsbolaget Asunto Oy Helsingin Vallilan Jemma som ligger en dryg kilometer från Böle station och Sörnäs metrostation börjar i januari 2021 och ska stå klart i början av 2022.

"Vallgård är ett populärt område som utvecklas snabbt. De bostäder som vi nu ska bygga bidrar till att underlätta bristen på hyresbostäder för helsingforsborna", berättar Petri Jokinen, verkställande direktör för FIM Fastighet Ab som ingår i S-Banken-koncernen.

De 40 bostäder som S-Bostadsfond låter bygga finns i ett åttavåningshus, med utsikt över Vallgårds koloniträdgård. Bostädernas storlek är i genomsnitt cirka 42,5 kvadratmeter.
S-Banken satsar starkt på fastighetskapitalförvaltning och köpte på våren försäkringskoncernen Fennias kapitalförvaltnings- och fastighetsinvesteringstjänster. I och med affären kan bankens kunder investera i specialplaceringsfonderna S-Banken Tomt och S-Banken Fastighet.

"Med sina över 13 000 andelsägare är vår bostadsfond en av Finlands populäraste fastighetsfonder och överlag ökar fastighetsfondernas popularitet", kommenterar Hanna Porkka direktör för S-Bankens förmögenhetsförvaltning.

"Hela Vallgårdsprojektet är viktigt för Pohjola och i området bygger vi sammanlagt cirka 250 hem under några kommande år. För S-Bostadsfond är projektet en naturlig fortsättning på ett gott samarbete som pågått under många år", kommenterar Pohjola Rakennus Oy:s vice verkställande direktör Miika Oksanen.

S-Bostadsfond är en andelsserie i FIM Bostad Specialplaceringsfond som förvaltas av FIM Kapitalförvaltning som ingår i S-Banken-koncernen.

Mer information:
Petri Jokinen, verkställande direktör, FIM Fastighet Ab, tfn 040 751 081, petri.jokinen@fim.com

Hanna Porkka, direktör, Förmögenhetsförvaltning, S-Banken, tfn 010 768 2100, hanna.porkka@s-pankki.fi

Miika Oksanen, vice verkställande direktör, Pohjola Rakennus Oy Suomi, tfn 040 0781 341, miika.oksanen@pohjolarakennus.fi