Gå direkt till innehållet

Många har undangömda pengar, som de inte är medvetna om – upp till 350 miljoner euro ligger oanvända på ägarkundernas konton hos S-Banken

2020-06-05

Närmare fyra miljoner finländare har redan S-Förmånskortet och år 2019 uppgick den Bonus som samlats med dem och de övriga förmåner som betalades ut till ägarkunder till i medeltal 160 euro. En del stoppar undan sin Bonus medvetet för framtida behov, men många vet ännu inte ens om sin bonuspott: På konton hos S-Banken ligger till och med 350 miljoner euro av ägarkundernas pengar orörda.

Genom att använda det gröna S-Förmånskortet på S-gruppens serviceställen kan man samla Bonus som betalas ut i pengar. Så gör även många: 3,8 miljoner finländare har ett eget eller ett parallellkort. År 2019 fick den typiska ägarkunden 160 euro i Bonus och andra förmåner. Sammanlagt belönade S-gruppen i fjol sina ägarkunder med över 400 miljoner euro.

”Vi är ett handelslag och vår uppgift är att producera förmåner och nytta till våra ägarunder. Med Bonus belönar vi våra medlemmar för att de koncentrerar sig. Den Bonus som samlats in betalas ut i euro, men många använder dock S-Förmånskortet av vana utan att komma ihåg att kontrollera än mindre utnyttja de bonuspengar som samlats”, konstaterar S-gruppens kundrelationsdirektör Pekka Litmanen.

Bonus samlas progressivt, det vill säga den bonusprocent som betalas växer ju större inköp man gör. Om ägarkundfamiljen konsumerar för minst 900 euro per månad genom att visa upp sitt gröna kort, betalas fem procent i Bonus. De aktivaste ägarkunderna får även till och med över tusen euro i Bonus årligen till sina konton.

Bonus kan samlas på cirka 2 000 serviceställen runt om i Finland – S-gruppens över 950 marketenheter, 470 servicestationer, 500 restauranger och ett tiotal hotell. Bonus samlas också från el, försäkringar och telefonanslutningar.

Utnyttja pengarna

I samband med att man blir ägarkund öppnas ett konto i S-banken för utbetalning av Bonus. Till kontot betalas varje månad den Bonus som samlas från ägarkundens eget och eventuella parallellkort.

En del av ägarkunderna sparar medvetet för framtiden eller för ett uppställt mål genom att överföra Bonus på fond, men bland spararna finns det även dem, som sannolikt inte ens vet om de bonuspengar som väntar på kontot. På ägarkundernas konton i S-Banken finns det för närvarande till och med 350 miljoner euro i oanvända pengar.

”Vi arbetar kontinuerligt för att få våra kunder att utnyttja dessa pengar. Förutom kontot erbjuder vi till exempel ägarkunderna och deras familjemedlemmar kostnadsfria kort och bankkoder, med vilka kontot kan användas”, säger produktgruppchef för kort Marketta Lundell från S-Banken.

Det enklaste sättet att få tillgång till pengarna som samlats på kontot är att skaffa ett S-Förmånskort Visa med betalfunktion. Med kortet kan de pengar som samlats på kontot användas för betalning överallt i världen. Vid betalning med S-Förmånskort Visa hos S-gruppen får man förutom Bonus även betalningssättsförmån.

”Mest används S-Förmånskort Visa i mataffärer, restauranger och vid tankning av bensin och i trafikbutikerna”, fortsätter Lundell.

Enklast kommer man åt att kontrollera sitt eget Bonussaldo med S-mobilappen, där man kan logga in med alla bankkoder. I S-mobilen finns också till exempel S-Bankens tjänster och information om egna inköp.

Mer information:
S-Pankin viestintä, +358 50 573 5855, viestinta@s-pankki.fi

Så här kontrollerar du saldot på ditt konto i S-Banken