Gå direkt till innehållet

S-Förmånskort Visa blir Finlands första betalkort av vertikal modell – det blir enklare att handla på internet

2019-05-06

S-Banken och S-gruppen drar fram ett riktigt ess ur rockärmen, då S-Förmånskort Visa blir Finlands första betalkort av vertikal modell. Korttricket underlättar bland annat betalningar på nätet.

Nästan fyra miljoner finländare har ett grönt S-Förmånskort i plånboken, och nu inför sommaren förnyas kortet.

– Världen har förändrats och därför är det hög tid även att ändra på korten. Tidigare drog man magnetremsan genom betalterminalen och därför var det logiskt att ha ett kort av horisontell modell. Nu då betalningen sker antingen med chip eller kontaktlöst är ett kort av vertikal modell mer praktiskt. Det blir också hela tiden vanligare att handla på internet och därför har vi velat skapa ett betalkort för den nya digitala eran, berättar Marketta Lundell, produktgruppchef för kort på S-Banken.

Kortnumret på nya S-Förmånskort Visa är indelat i serier med fyra siffror under varandra, vilket gör det lättare att se numret och mata in det vid internetköp. Antalet internetbetalningar med S-Bankens kort har ökat med cirka 40 procent under det senaste året. Vart tionde köp som görs med ett finskt bankkort görs med ett S-Förmånskort.

Det nya kortet av vertikal modell passar också bättre i till exempel mobilfodralet, där många förvarar kortet.

– S-Förmånskortet är mycket mer än ett betalkort. Genom att använda det får du reda pengar tillbaka, det vill säga Bonus och betalningssättsförmån. Med S-Förmånskortet sparas också dina köpuppgifter i den populära tjänsten Mina köp, där du enkelt kan kontrollera din köphistorik via S-mobil. Du kan till exempel se hur mycket grönsaker du köper varje månad, beskriver kundrelationsdirektör Pekka Malmirae vid SOK.

Alla kunders kort förnyas inte samtidigt, utan kunderna får nya S-Förmånskort vartefter när giltighetstiden går ut och det är dags att förnya dem. De första korten av vertikal modell kommer i maj–juni.

Mer information:
Pekka Malmirae, kundrelationsdirektör, SOK MEDIA, 010 76 80234
Marketta Lundell, produktgruppchef för kort, S-Banken 010 76 79363