Gå direkt till innehållet

Ändringar i back office-systemen för aktiehandel

2019-04-26

S-Bankens och FIM:s kunder kan köpa och sälja aktier på webbanken som hittills, och ändringarna förutsätter inga åtgärder av kunderna.

Den 30 april 2019 görs det ändringar i back office-systemen för tjänsterna S-Aktiehandel och FIM Direct Online. Kunderna behöver inte vidta några åtgärder med anledning av ändringarna.

I och med ändringarna kommer aktieorder som kunder i S-Aktiehandel och FIM Direct Online lämnar på webbanken att förmedlas vidare till Danske Bank A/S, filialen i Finland, för utförande.

Samtidigt avsäger S-Banken sig sitt medlemskap i Helsingfors-, Stockholms- och Köpenhamnsbörserna. Ändringarna hör samman med de beslut som S-Banken fattade i höstas om att effektivisera verksamheten i Kapitalmarknadsenheten.

Efter ändringarna kan kunderna köpa och sälja aktier samt andra värdepapper på webbanken på samma sätt som tidigare. Handel är möjlig med aktier på börsen Nasdaq OMX Nordics huvudlista och med aktier på First North-listan i Helsingfors, Stockholm och Köpenhamn samt med utvalda ETF-värdepapper på handelsplatsen Xetra vid Frankfurterbörsen.

S-Bankens och FIM:s kundtjänst besvarar framöver frågor som kunder i S-Aktiehandel och FIM Direct Online ställer om aktiehandel. Kundtjänsten för privatkunder på 010 76 5810 är öppen må–fr kl. 9–20 (0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min.).