Gå direkt till innehållet

S-mobil fortsätter att öka i popularitet – appen har överstigit en miljon nedladdningar

2017-01-26

S-mobil, den enda appen i Finland som förenar bank och butik, har nu laddats ned över en miljon gånger. Appen utvecklas kontinuerligt och får nya funktioner i vår igen: inom kort går det att överföra pengar från det egna kontot till en kompis konto med mobiltelefon enbart med hjälp av mobiltelefonnumret och att logga in på banktjänsterna med hjälp av fingeravtrycksläsare.

Den avgiftsfria appen S-mobil som är avsedd för ägarkunder i S-gruppen och S-Bankens kunder har överstigit milstolpen en miljon nedladdningar. Detta framgår av nedladdningsstatistik som samlas in i Googles, Apples och Microsofts appbutiker.

”S-mobil har blivit omåttligt populär! I november förra året öppnades appen i genomsnitt rejält över hundratusen gånger om dagen, vilket är 71 procent mer än ett år tidigare”, säger Juha Raumolin, direktör för digital utveckling på S-Banken.

Enligt en enkätundersökning som genomfördes av analysföretaget Kantar TNS år 2016 hade var fjärde finländare i åldrarna 18–75 år laddat ned S-mobil. Undersökningen visar att S-mobil är den mest nedladdade bankappen i Finland.

”Med S-mobil i sina mobiltelefoner får ägarkunderna i S-gruppen och S-Bankens kunder smidigt tjänster som underlättar vardagen”, säger Pekka Malmirae, kundrelationsdirektör inom SOK. I den prisbelönade appen finns det redan butiks-, bank- och placeringstjänster samt ABC-mobiltankning och elektroniska kvitton. Sedan december finns även LokalTapiolas försäkringar i S-mobil.

I mars ger S-Banken som en av de första bankerna sina kunder möjlighet att överföra pengar mellan olika personers konton enbart med hjälp av telefonnumret och i realtid – till och med mellan olika banker. Betalningssystemet Siirto som tagits fram av Automatia integreras i S-mobil.

”I appen lanserar vi utöver Siirto även enkel identifiering, som ersätter den traditionella kodtabellen”, säger Raumolin.

Källa: Kantar TNS Oy, Stamkundsprogram 2016.

Mer information om S-mobil


Mer information:
Juha Raumolin, direktör för digital utveckling, S-Banken
tfn 050 500 4525, juha.raumolin@s-pankki.fi 

Pekka Malmirae, kundrelationsdirektör, SOK
tfn 010 76 80234, pekka.malmirae@sok.fi