Gå direkt till innehållet

S-Banken erbjuder mobilidentifiering som alternativ till kodtabellen

2017-04-06

S-Banken underlättar finländarnas vardag genom att erbjuda sina närmare tre miljoner kunder möjlighet att sköta ärenden med fingeravtryck eller valfri kod i tjänster som kräver webbankskoder. Identifiering med appen S-mobil är ett alternativ till papperskodtabellen. 

S-Bankens kunder kan nu logga in i tjänster som kräver webbankskoder och bekräfta betalningar med antingen fingeravtryck eller en kod som de själva har valt. Identifieringen sker med S-Bankens och S-gruppens gemensamma mobilapp S-mobil, och det behövs med andra ord ingen separat app för identifiering. Identifiering finns för Android- och iPhone-telefoner.

”Det blir enklare att betala fakturor, logga in i olika tjänster och shoppa online när man inte längre behöver leta fram kodtabellen eller oroa sig för att koderna ska ta slut. Dessutom är identifiering med S-mobil säker”, säger Juha Raumolin, direktör för digital utveckling på S-Banken.

S-Bankens kunder loggar in miljontals gånger i olika tjänster varje månad.

”Vårt mål är att i framtiden kunna erbjuda våra kunder fler identifieringssätt som underlättar vardagen. Till exempel ansiktsigenkänning används redan på olika håll världen”, säger Raumolin.

Mobil identifiering gör det också ännu smidigare att använda den nyligen lanserade tjänsten Siirto, eftersom man enkelt kan bekräfta betalningar med fingeravtryck eller kod. I Siirto överförs pengar i realtid med hjälp av enbart telefonnumret. Den första överföringen mellan banker gjordes mellan S-Banken och Nordea den 20 mars.

Kodtabellen bibehålls som alternativ till identifiering med S-mobil.

Läas mer om identifiering

S-Bankens identifiering på YouTube (på finska)

Mer information:
Juha Raumolin, direktör för digital utveckling, S-Banken, tfn 050 500 4525, juha.raumolin@s-pankki.fi