Gå direkt till innehållet

Ny enkät förbättrar spararnas skydd

2017-11-20

Vår enkät om bakgrundsuppgifter till kunder som använder våra produkter för sparande och placeringar reformeras. Den nya enkäten gör det möjligt för oss att erbjuda kunderna produkter som lämpar sig ännu bättre för just dem. Bakom reformen ligger Europeiska unionens bestämmelser som träder i kraft efter årsskiftet.

Vi reformerade vår enkät om bakgrundsuppgifter för våra produkter för sparande och placeringar 20.11.2017.

Reformen kan ses genast i webbanken. Till exempel våra kunder som utövar självständig aktiehandel ska efter 20.11 ange sina bakgrundsuppgifter på nytt enligt den reformerade enkäten.

Kunder som sparar i vanliga placeringsfonder påverkas inte av den reformerade enkäten. Från och med årsskiftet kommer vi emellertid att fråga om bakgrundsuppgifterna enligt den reformerade enkäten också av sådana kunder till exempel placerar i specialplaceringsfonder.

Vi ställer frågor av två orsaker: för att känna våra kunder så väl som möjligt och för att iaktta lagstiftning som är bindande för alla banker.

När du svarar på våra frågor lär vi oss känna känna dig bättre och får en övergripande bild av din livssituation. Då kan vi erbjuda dig mer personlig service och banktjänster som bäst uppfyller dina behov.

Ta del av vad vi frågar och varför