Gå direkt till innehållet

S-Bostadsfond bygger höghus i Pirkkala

2016-09-26

S-Bostadsfond har köpt ett höghus som håller på att uppföras av SRV i närheten av Tammerfors. Bostadsbolaget med 45 bostäder, As Oy Pirkkalan Pähkinäpuisto, står färdigt sommaren 2017.

Experterna på kapitalförvaltningsföretaget FIM, som ingår i S-Bank-koncernen, förvaltar bostadsfonden som låter uppföra ett femvåningshus i Pirkkala. Fonden säljs under namnen FIM Bostad och S-Bostadsfond.

- Huset byggs på Pähkinäpolku och det ligger vid goda förbindelser cirka sju kilometer från Tammerfors centrum, berättar Petri Jokinen, ansvarig direktör för FIMs fastighetsplaceringar.

Pirkkala har under de senaste åren varit en av de snabbast växande kommunerna i Finland, när kommunernas attraktion mäts med ökningen i invånarantalet i förhållande till det totala invånarantalet.

Flervåningshuset, som utgörs av ettor och tvåor, uppförs på en egen tomt i närheten av Nuoliola skola och bibliotek, Nuoliala daghem samt butiker. Till Pirkkala centrum är det drygt två kilometer från huset.

Bostadsbolaget utnyttjar fjärrvärme, och alla bostäder utrustas med inglasade balkonger och nätförbindelse. För bilisterna anläggs 27 täckta bilplatser med eluttag.

Huset byggs av byggbolaget SRV.

Fonden, som omfattar cirka 93 miljoner euro, placerar i huvudsak i nya hyreslägenheter i finländska tillväxtcentra och på pendlings- och studieområden i anknytning till dessa.

Fonden köper nya lägenheter som färdiga helheter och utnyttjar rabatter som beviljas partiköpare samt verkar som byggherre vid nyproduktion. Insättningar och uttag ur fonden kan ske respektive kvartals sista bankdag. Nästa insättning sker den 30 september.

 

Mer information:
Petri Jokinen, verkställande direktör, FIM Fastighet Ab, tfn 09 6134 6343,
petri.jokinen@fim.com