Gå direkt till innehållet

För ett bekvämare liv för bilister: Nästan två miljoner finländare får tillgång till världens enklaste mobiltankning

2016-05-25

ABC:s och S-Bankens populära mobiltankning utvidgas till nästan två miljoner finländare. Tjänsten blir tillgänglig på ABC-stationerna i Nyland i maj och i Mellersta Finland och Österbotten i juni. I appen är det nu också möjligt att följa med den egna bränsleförbrukningen i euro och liter.

När tankningsfunktionen i S-mobil utvidgas kan nästa hälften av finländarna välja att lämna plånboken hemma när de kör till macken och tanka bilen med mobiltelefonen. Tjänsten tas i bruk på alla ABC-stationer inom HOK-Elanto och Varuboden-Osla från och med 23 maj och på stationerna inom Keskimaa ja KPO senare under juni. På de regionala andelslagens område bor sammanlagt nästa två miljoner finländare.

– Vi nordbor är ett mobilfrälst folk. För några år sedan förundrade man sig i utlandet över finländarnas sms-vurm, och nu är vi aktuella med en ny succéhistoria: mobiltankning, säger Pekka Ylihurula, vd för S-Banken.

Den unika tjänsten har väckt stort internationellt intresse efter att S-Banken och ABC lanserade den i februari. Det finns ingen annan app i världen som på motsvarande sätt kombinerar köp, betalningar och bankärenden.

Nu finns appen också för Android- och Windows-telefoner

Mobiltankning går nu in i fas två, där tjänsten blir tillgänglig utöver iPhone-telefoner även för Android- och Windows-smarttelefoner. Framöver kan bilisterna också följa med bränsleförbrukningen i både euro och liter. För att kunna använda mobiltankning behöver användaren bara ladda ner appen S-mobil till sin telefon och registrera uppgifterna om S-Förmånskort Visa i appen.

Det är enkelt att använda mobiltankning. Appen hjälper användaren att hitta närmaste ABC-station och visar vägen fram till stationen. Appen känner igen vilken ABC-station bilen finns på, och det enda man behöver göra är att välja pump i appen och tanka. Betalningen sker automatiskt från användarens betalkort. Det behövs bara tre klickar på mobilen för att tanka.

– Vår passion är att göra vardagen lättare för våra kunder och hela tiden utveckla våra tjänster. Mobiltankning är vårt första digitala steg mot smidigare ärendehantering. Vi är entusiastiska över att kunna göra tjänsten tillgänglig för en allt större grupp användare, säger Antti Erikivi, utvecklingsdirektör på ABC-kedjan.

Alla som använder S-Förmånskort Visa kan använda appen för mobiltankning. Betalkortet är avgiftsfritt för S-gruppens samtliga ägarkunder.

iPhone-telefoner
Android-telefoner
Windows-telefoner

Mer information:

Pekka Ylihurula, verkställande direktör, S-Banken, tfn 010 76 82100, pekka.ylihurula@s-pankki.fi
Antti Erikivi, utvecklingsdirektör, styrenheten för ABC-kedjan, tfn 010 76 80803, antti.erikivi@sok.fi

 

S-Banken är en finländsk bank med över 2,8 miljoner kunder. S-Banken erbjuder sina kunder heltäckande tjänster för skötsel av den dagliga ekonomin, sparande, investering och finansiering av inköp. S-Banken betjänar sina kunder i dagliga bankärenden på över 700 av S-gruppens och LokalTapiola-gruppens serviceställen över hela landet. S-Bankirerna, som betjänar med tidsbokning, hjälper med bostadsfinansiering. Dessutom erbjuder S-Banken tjänster via webbanken, S-mobil, telefontjänsten och sociala medier. De fonder och kapitalförvaltningstjänster som S-Banken förmedlar tillhandahålls av dess dotterbolag FIM. S-Banken ägs av S-gruppen (75 %) och LokalTapiola-gruppen (23,5 %) samt Elo (1,5 %). S-Bankens tjänster riktar sig främst till S-gruppens och LokalTapiola-gruppens ägarkunder. S-Banken har beviljats Nyckelflaggan, som är ett bevis på inhemskt ursprung.

ABC är ett finländskt serviceföretag som ingår i S-gruppen. Företaget tillhandahåller smidig och snabb service till både turister och ortsbor, alla dagar på året. ABC har ett modernt och mångsidigt servicenätverk som täcker hela Finland, inklusive Åland. ABC-kedjan består av ABC-servicestationer, ABC-automatstationer och ABC CarWash-biltvättställen. Bilen kan tankas på 441 ABC-stationer.