Gå direkt till innehållet

Raijas kolumn: Banktjänsterna i fickan

2015-02-05

 

Jag har haft mobiltelefon i snart tjugo år. Under denna tid har användningen av mobiltelefoner förändrats totalt. Nu kan man bli fondsparare med sin mobil.

 

Jag kommer fortfarande ihåg min första mobiltelefon. Jag tyckte att den var så himla fin. I själva verket var den en svart, klumpig sak, stor som en tegelsten och med en antenn i ena hörnet. Den hade varken färgskärm eller kamera och än mindre Internet. Merparten av numren på kontaktlistan i telefonen gick till fasta telefoner, och det var sjukt dyrt att ringa. Vid den tiden var det långt ifrån alla finländare som hade mobiltelefon.

 

Om någon då skulle ha berättat för mig vad allt jag kommer göra med min mobiltelefon i framtiden, skulle jag antagligen haft en lika skeptisk min som min son hade när han fick höra att jag fick min första mobiltelefon i tjugoårsåldern när jag studerade.

 

Mobilt fondsparande

 

Mobiltelefonerna har blivit både mer praktiska och smarta med tiden. En av de appar som jag använder mest nuförtiden är S-mobil. Appen S-mobil lanserades förrförra hösten. Den har utvecklats i samarbete med kunderna, och trots att den är bara drygt ett år gammal har den redan lärt sig många nya trick. I appen, som även fått den skämtsamma benämningen "butiksgruppens fjärrkontroll", finns en mängd praktiska funktioner samlade: möjlighet att följa upp det personliga bonussaldot, en praktisk mobilbank, ägarkundernas bästa förmåner, elektroniska garantikvitton och mycket mer.

 

Den senaste efterlängtade nyheten i S-mobil är fonderna. Du kan bland annat överföra Bonus till önskad S-Sparfond, följa upp fondernas utveckling eller göra en extra engångsinsättning. I S-mobil ser du alla dina fondplaceringar, och vid behov även placeringar som gjorts via FIM.

 

Mobiltelefonerna har utvecklats enormt sedan de första tegelstensversionerna. Apparna påskyndar också utvecklingen. Vi tar gärna även i fortsättningen emot utvecklingsidéer för S-mobil, till exempel via vår Facebook-sida.

 

Vinterhälsningar,

 

Raija