Gå direkt till innehållet

Elever från Utsjoki åkte på klassresa till Helsingfors tack vare sponsring från S-Banken

2013-05-24

Med anledning av sitt 5-årsjubileum arrangerade S-Banken en sponsringskampanj i oktober förra året. I kampanjen uppmanades människor runt om i Finland att ansöka om sponsring för till exempel sin hobbyverksamhet. Ett av de utvalda sponsringsobjekten var eleverna i årskurs 3–6 i Utsjokisuun koulu som ansökte om sponsring för sin lägerskola våren 2013.

Utsjokieleverna använde sponsorpengarna till priser i ett renbingospel som de arrangerade. Utöver renbingo ordnade de bland annat basarer och sålde toalettpapper och tvättmedel för att samla in pengar till resan. Totalt samlade de in fantastiska 14 000 euro i reskassa.

Sponsringen från S-Banken var till stor hjälp och kom verkligen till nytta. Renbingon var en stor succé, enligt arrangörerna var hela Utsjoki med och spelade bingo.

Skoj på Borgbacken och godsaker på Fazer

I slutet av maj 2013 var det så äntligen dags för den hett efterlängtade klassresan. På programmet stod en mängd spännande aktiviteter: Utsjokibarnen besökte bland annat Högholmen och Borgbacken. Dessutom gjorde de ett besök på Fazers konfektyrfabrik där det bjöds på godsaker av alla de slag.

Några medarbetare från S-Banken hälsade på Utsjokieleverna på Borgbacken. Vissa elever besökte Borgbacken för första gången, så stämningen var förväntansfull. Borgbacken var också höjdpunkten på resan för många. Eleverna hade som mål att testa alla åkattraktioner. Och inte ens regnet kunde stoppa deras framfart!

Utsjokisuun koulus lägerskola arrangeras alltid för eleverna i årskurs 3–6 och resan går ofrånkomligen alltid söderut eftersom ”Norra ishavet kommer emot om man åker norrut”.