Gå direkt till innehållet

S-Banken sprider glädje runt om i Finland

2012-10-22

En liten peng kan ge stor glädje. Det här har S-Banken konstaterat och startade i början av oktober en sponsringskampanj med anledning av sitt femårsjubileum. Kampanjen har blivit en stor succé. Under den första veckan besöktes kampanjsidan av nästan 45 000 besökare och sponsringsansökningarna som kom in fick drygt 22 000 röster av allmänheten. För tillfället har det kommit in över 800 ansökningar.

 kampanjen uppmanas folk över hela Finland att ansöka om stöd, till exempel för sin hobbyverksamhet. Allmänheten kan lämna in ansökningar och rösta på sina egna favoriter via S-Bankens webbplats. Under kampanjtiden väljer ett råd 15 lyckliga vinnare bland de ansökningar som fått flest röster av allmänheten.

De som har lämnat in ansökningar har värvat gillamarkeringar för de egna ansökningarna i de sociala medierna, och kampanjen har spridit sig som en löpeld bland annat på Facebook. Kampanjen pågår ännu denna vecka.

S-Banken har redan spridit stor glädje i många olika former

Hittills har S-Banken spridit stor glädje bland annat genom att donera en månads foder till hemlösa djur i djurhuset i Koria, som hör till djurskyddsföreningen Kouvolan seudun eläinsuojeluyhdistys ry, och genom att donera efterlängtade träningsdräkter till ett juniorishockeylag i Kiminge. Väljarrådet tilltalades också av ansökan från Utsjoki skola, som har värvat så många som 1 912 gillamarkeringar på kampanjsidan. I ansökan bad skolan om priser till en renbingo. Pengarna som skolan får från renbingon ska användas för en klassresa till Helsingfors för skolans elever i åk 3-6.

"Barnen ska inte behöva lida för att staden sparar"

Den första sponsringen som levererades var till daghemmet Riihipellon päiväkoti i Vanda fredagen den 19 oktober. S-Banken donerade pysselmaterial till barnen, eftersom det har varit stor brist på sådant i daghemmet.

Sara Sipari från Vanda lade märke till S-Bankens sponsringskampanj på Facebook och beslöt sig för att ansöka om sponsring för pysselmaterial till daghemmet där de egna barnen går. "Barnen ska inte behöva lida för att staden sparar", konstaterar hon. Genom ett evenemang som skapades på Facebook spred sig Saras ansökan till tusentals personer och antalet röster ökade mycket snabbt.