Siirry suoraan sisältöön

Uratarinat

Me S-Pankissa arvostamme työntekijöidemme asiantuntijuutta virallisesta roolista tai tittelistä riippumatta. Toimenkuvat S-Pankissa ovat monipuolisia, joten meillä saa vastuuta ja pääsee vaikuttamaan. Tutustu alla asiantuntijoidemme erilaisiin tarinoihin oman polkunsa löytämisestä S-Pankissa.

 

Johtavan analyytikon Johannan mielestä parasta työssä on monipuolisuus ja mahdollisuus vaikuttaa

 

Nimi: Johanna Makkonen
Ensimmäinen roolisi S-Pankissa: Luotonvalvoja
Nykyinen tehtäväsi: Johtava analyytikko

Opinnot vakuutus- ja finanssimatematiikan parissa johdattivat alalle

Urani S-Pankilla on alkanut vuonna 2011 luotonvalvonnassa. Opiskelin matematiikkaa Helsingin yliopistolla pääaineenani vakuutus- ja finanssimatematiikka. Hain opiskeluajaksi siistiä osa-aikaista sisätyötä ja finanssialalle hakeutuminen oli opintojen suuntautumisen vuoksi itselleni luonnollinen valinta.

Luotonvalvonnan aika oli mahtavaa! Meillä oli iso tiimi suurin piirtein samassa elämäntilanteessa olevia nuoria meneviä opiskelijoita ja vietimme myös vapaa-aikaa paljon yhdessä.

Keväällä 2013 siirryin Business Intelligence -tiimiin ensin kesäassistentiksi ja syksyn tullen analyytikoksi. Aloittaessani BI-tiimissä S-Pankissa oltiin vasta siirtymässä hyödyntämään keskitettyä tietovarastoa ja pääsin mukaan tähän jännittävälle matkalle. On aika ainutlaatuista, että omaan työuraani yhden tiimin sisällä on kuulunut näinkin kattavasti erilaisia tehtäviä ja miten olen päässyt tutustumaan näihin eri nyansseihin sekä teknisestä että liiketoiminnan näkökulmasta katsottuna.

Monipuolisuus sekä lukuisat vaikutusmahdollisuudet tekevät työstä innostavaa

Työskentelen tällä hetkellä johtavana analyytikkona Luottoanalytiikka-tiimissä. Autan liiketoimintaa hyödyntämään sitä massiivista data-aarretta, joka tietovarastossamme asuu.

Parasta työssäni on ehdottomasti monipuolisuus ja konkreettinen mahdollisuus vaikuttaa. Pienessä tiimissä on mahdollisuus tehdä monipuolisesti erilaisia asioita. Pankkina olemme jo todella pitkällä tiedolla johtamisen matkalla, mutta tekemistä riittää silti jatkuvasti.

Paras positiivinen yllätys ovat olleet ihmiset

Positiivisesti minut ovat S-Pankissa yllättäneet ennen kaikkea ihmiset! Koskaan en ole jäänyt ongelmani kanssa yksin ja kysymyksiini on aina vastattu. Konkreettinen paras oppi, joka mukaan on matkan varrella tarttunut, on järjestelmä- ja prosessituntemus. Se auttoi minua analyytikkouran ensimmäisillä metreillä huomattavasti. Kun talo ja ihmiset ovat tuttuja, on myös tarvittava apu aina löytynyt nopeasti.

Senni tunsi jo haastattelussa, että omat ja S-Pankin arvot kohtasivat

 
Nimi: Senni Mattila
Ensimmäinen roolisi S-Pankissa: Palveluneuvoja
Nykyinen tehtäväsi: Sisäisen valvonnan asiantuntija

Halu haastaa itseään tempaisi uudenlaiselle urapolulle

Urani S-Pankissa alkoi täysin tyhjältä pöydältä. Olin aiemmin tehnyt töitä sosiaalialalla 10 vuotta, minkä ohella olin tehnyt myös myynti- ja markkinointitöitä sekä tapahtumatuotantoa. Vuonna 2017 S-Pankkiin haettiin oppisopimuksella työntekijöitä asiakaspalveluun ja tiesin tuolloin jo työpaikkailmoitusta lukiessani, että tämä olisi minun polkuni.
 
S-Pankista olin jo tuolloin saanut hyvin rennon vaikutelman työpaikkana, jossa ollaan ihmisiä toisille ihmisille. Haastattelussakin S-Pankki tuntui vain kaiken aikaa enemmän minun paikaltani ja omat arvoni kohtasivat täysin S-Pankin arvojen kanssa.
 
Keväällä 2019 tuli tunne, että minulla olisi vieläkin enemmän annettavaa ja näin ollen päädyin asiakaspalvelun kesätiimin esimieheksi kesäksi 2019. Halusin haastaa itseäni, joten hain keväällä 2020 riskiasiantuntijaksi reklamaatioiden käsittelyyn, ja ilokseni minut valittiin pestiin.

Ihmisten kohtaaminen luo merkitystä työhön

Koronatilanteen pitkittyessä aloin kuitenkin kaipaamaan todella paljon asiakkaiden kohtaamista, joten päätin hakea laina-asiantuntijaksi eli S-Pankkiiriksi. S-Pankkiirina oloni aikana pääsin vierailemaan hetken aikaa rahanpesun estämisen tiimissä ja tutustumaan heidän työhönsä. 
 

Päivä toisen saappaissa johdatti uudelle tielle 

Loppuvuodesta 2023 pääsin seuraamaan päiväksi meidän sisäisen valvontamme päällikköä ja tutustumaan hänen työpäivänsä sisältöön. Pian päivän jälkeen meillä avautuikin myynnin sisäisen valvonnan asiantuntijan rekrytointi. Taustani huomioon ottaen minua pyydettiin harkitsemaan hakemista tähän avoimeen tehtävään ja päätin tarttua tilaisuuteen  siilähtien olenkin ollut tällä polulla!

Nykyisessä työssäni parasta on, että pääsen seuraamaan näköalapaikalta, mitä kaikkea meillä pankissa tapahtuu ja kehittämään muiden asiantuntijoidemme kanssa myyntikanavaa. Pääsen myös toimimaan tietosuoja- ja tietoturvayhteyshenkilönä sekä myyntikanavien esihenkilöiden tukena valvontatehtävien suorittamisessa. Tietoturva- ja sääntelyvaatimukset ovatkin olleet aina ensi hetkistä lähtien S-Pankkiin saavuttuani minulle todella tärkeitä aiheita, joten on mahtavaa päästä tekemään töitä niiden parissa. 

Iso S-ryhmä tuo mukanaan arvokkaat verkostot

Aina kun tapaan täällä meillä S-Pankissa uusia ihmisiä, yllätyn joka kerta edelleen positiivisesti siitä, miten ihania ihmisiä meillä on täällä töissä! Joka kerta myös kuullessani toimitusjohtajamme ajatuksia esimerkiksi kuukausittaisella toimitusjohtajan keskustelutunnilla, olen ylpeä siitä, että saan olla osa S-Pankkia. Olen myös iloinen siitä, että S-Pankki on osa S-ryhmää, jonka kautta minulla on laajat verkostot ja todella paljon ihania työkavereita ympäri Suomen. 💚

Asiakasneuvojan monipuolinen työ loi hyvän pohjan valmennuspäällikkö Emilian nykyiseen tehtävään

 

Nimi: Emilia Simola
Ensimmäinen roolisi S-Pankissa: S-Pankkiiri
Nykyinen tehtäväsi: Valmennuspäällikkö

Monipuolinen urapolku finanssialalla loi vankan perustan

Juhlin tänä vuonna 18-vuotista taivalta finanssialan ammattilaisena! Pankkitoiminta on tässä ajassa muuttunut ehkä enemmän kuin koskaan. Opiskellessani yliopistossa kauppatieteitä, tein samalla monipuolisesti finanssialan asiakaspalvelutyötehtäviä niin vakuutus- kuin pankkialalla. Asiakasrajapinnassa työskentely on ollut arvokas pohja niin asiakkaan kohtaamismallin kehittämisessä kuin pankkialan lainalaisuuksien ja sääntelyn vaateiden huomioon ottamisessa osana normaalia pankkiarkea.  

Asiakasneuvojan työtehtävä vaati laajaa yleisosaamista "kaikesta maan ja taivaan väliltä", ymmärrystä asiakkaan asiasta ilman, että tämä osasi sanoittaa sitä täysin sekä hyvää tilannetajua tunnelmasta huolimatta.  

Aloitin virallisesti S-Pankin työntekijänä keväällä 2014, jolloin LähiTapiola Pankki ja S-Pankki fuusioituivat yhdeksi täyden palvelun lainapankiksi. Toimin tuolloin S-Pankkiirina neuvotellen asiakkaidemme kanssa pääasiassa asuntolainaratkaisuista, mutta jo pienemmässä LähiTapiola Pankissa olin vastannut asiakkaiden kokonaisratkaisuista päivittäispalveluineen sekä rahoitus- ja sijoitustarpeineen. Ehdinpä erikoistua myös Private Banking -asiakkaiden rahoitusratkaisuihin. 

S-Pankkiirin työstä sain mahdollisuuden siirtyä alueellisen myyntipäällikön tehtävään. Käytännössä sain oman alueen asiamiesverkostossamme ja toimin osuuskauppojen partnerina heidän tuottaessaan päivittäispalveluita S-Pankin asiakkaille. Myyntipäällikkönä sain tehdä paljon yhteistyötä pankin muiden myyntikanavien ja kehitystiimien kanssa edustaessani omaani. Erilaiset projektit, kuten S-Pankin asiamiestoiminnan uudistaminen sekä koulutusten ja valmennusten suunnittelu ovat valmistaneet minua nykyiseen tehtävääni. 

Valmentamisen ytimessä on vaikuttava asiakaslähtöisyys

Nykyinen tehtäväni valmennuspäällikkönä on verrattain uusi organisaatiossamme, vain noin kolme vuotta vanha ja olen saanut lähes vapaat kädet sen kehittämiseen. Valmennuspäällikkönä vastuullani on S-Pankin henkilöavusteiset myyntikanavat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että suunnittelen ja tuen asiakasrajapinnassa toimivia henkilöitä heidän kohtaamisissaan asiakkaiden kanssa; kohtaamme asiakkaat arvostavasti ja huomioimme heidän todelliset tarpeensa. Tämän lisäksi toimin esihenkilönä kuuden henkilön tiimille. Tiimimme koostuu hyvin erilaisista ja eritaustaisista ihmisistä, jotta pystymme tarjoamaan mahdollisimman monipuolista valmennusta ympäri Suomen.  

Valmennuspäällikön tehtävään kuuluu myös erilaiset projektivastuut, joista yksi hyvin mielenkiitoinen on vasta alkanut! Suunnittelemme kovaa vauhtia uusien työkavereiden saapumista Handelsbankenin henkilöasiakasliiketoimintojen oston jälkeen. Olemme uuden äärellä rakentamassa uutta S-Pankkia yhdistäen kummankin vahvuuksia. Saamme ison määrän kokemusta ja osaamista asiakkaita auttamaan ja haluamme hyödyntää sen mahdollisimman hyvin alusta saakka, samalla toivottaen lämpimästi uudet työkaverimme tervetulleiksi. 

Luottamus on kaiken lähtökohta

Olen hyvilläni luottamuksesta ja joustosta, jota olen S-Pankilta urapolkuni aikana saanut. Jokaisen esihenkilöni kanssa keskusteluyhteys on ollut avoin ja välitön, ja on ollut turvallista olla myös eri mieltä. 

Monipuoliset työtehtävät ja yllättäen eteen tulevat mahdollisuudet johtuvat pankin verrattain pienestä koosta ja ketteryydestä sekä luottamuksesta, jota olen pikkuhiljaa ansainnut esihenkilöiltä ja kollegoilta. 

Kannustus, vastuu sekä yhteistyö tekevät Senior analyytikko Jarin mielestä työstä merkityksellistä

 
Nimi: Jari Kuisma
Ensimmäinen roolisi S-Pankissa: Luottoasiantuntija
Nykyinen tehtäväsi: Senior analyytikko

Pienen talon mahdollisuudet houkuttelivat

Tulin S-Pankkiin luottoasiantuntijaksi toukokuussa 2018. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Hain S-Pankkiin, koska uskoin, että pienemmässä pankissa työni sisältäisi enemmän vastuuta ja olisi monipuolisempaa, enkä joutunut pettymään. Koska tiimikoot ovat moneen muuhun pankkiin verrattuna pienempiä, jokaisen työpanoksella on isompi merkitys ja oman työn kehittämiseen kannustetaan ihan eri tavalla.

Projektit tuovat vaihtelua työpäiviin

Toimin nykyisin Analytiikka-tiimissä senior analyytikkona ja suurin osa työajastani kuluu luottoriskien parissa. Käytännön työni on usein sitä, että luon, päivitän ja ylläpidän raportteja, analyysejä ja ennusteita sisäisten asiakkaiden käyttöön.
 
Aiemmasta työstäni luottoasiantuntijana on ollut valtava hyöty nykyisessä analyytikon työssäni. Kun lähdejärjestelmät ja prosessit ovat tuttuja, datan analysointi on huomattavasti helpompaa. Datalta osaa jo valmiiksi odottaa tietynlaista käyttäytymistä, jolloin merkittävät poikkeamat pistävät paremmin silmään.
 
Nykyisessä tehtävässäni minua innostaa eniten sen merkityksellisyys, haastavuus sekä se, että teen töitä todella osaavien ihmisten kanssa. Tehtävät ovat pääosin projektiluonteisia ja parasta onkin, kun pitkä ja haastava projekti saadaan yhdessä porukalla maaliin. Kliseisesti voi sanoa, että jokainen päivä todella on erilainen.

Innostava projekti johdatti Marjaanan Leanin pariin

 
Nimi: Marjaana Lehtinen
Ensimmäinen roolisi S-Pankissa: Pankkineuvoja
Nykyinen tehtäväsi: Lean Expert

Taustatehtävät vaihtuivat Leaniin

Tulin S-Pankkiin LähiTapiolan pankkitoimintojen yhdistyessä S-Pankkiin vuonna 2014. S-Pankissa työskentelin alkuun pankkineuvojana. Työtehtäviini kuului erilaisia peruspankkipalveluihin liittyviä back office -tehtäviä, joista olin erikoistunut erityisesti kuolinpesä- ja yritysasiakkaisiin. 
 
Tämän jälkeen siirryin asiantuntijaksi Asiakashallinta-tiimiin, jossa hoidettiin säästämisen ja sijoittamisen back office -tehtäviä. Pääsin syventämään osaamistani sijoittamisen maailmasta perehtyessäni varallisuudenhoidon tehtäviin.
 
Ennen nykyistä tehtävääni ehdin työskennellä myös entisen FIM Varainhoidon tuki -tiimissä. Varainhoidon taustatehtävien lisäksi pääsin mukaan erilaisiin projekteihin ja sain kunnian olla mukana Varainhoidon ensimmäisessä Lean-projektissa. Tällöin sain kipinän Leaniin ja loppu onkin historiaa!

Työarjen sujuvoittaminen antaa kipinän tekemiseen

Tällä hetkellä päätehtäväni on tukea yrityksen johtoa, esihenkilöitä ja asiantuntijoita Lean-kulttuurin sekä toimintatapojen jalkauttamisessa ja syventämisessä. Tähän kuuluu esihenkilöiden, asiantuntijoiden ja Lean-lähettiläiden coachaus ja koulutus Lean-asioissa, liiketoiminnan kehityskohteiden tunnistaminen ja näiden potentiaalin analysointi sekä kehitysprojektien läpiviennin tukeminen.
 
Ehdottomasti parasta työssäni on ihmisten auttaminen sekä työhyvinvoinnin että työn kehittämisen näkökulmasta. Pääsen sujuvoittamaan työn tekemistä S-Pankissa ja mahdollistamaan hyvän työpäivän jokaiselle. Innostavaa työssäni on se, kun näkee toisen innostuvan oman työnsä kehittämisestä sekä motivoituvan Lean-opeista ja soveltavan niitä omaan tekemiseensä. Opin myös itse joka päivä jotain uutta ja oma näkökulmani laajenee.
 

Korona-aika toi mukanaan jotain hyvääkin

Yllättävintä on ollut se, miten hienosti etätöihin siirtyminen onnistui korona-aikana. Näenkin tässä suuren mahdollisuuden työtapojen kehittämiselle sekä erilaisten etätyövälineiden käyttöönottoon. Saadaksemme sähköisen maailman potentiaalin vielä paremmin käyttöön, täytyy meidän vielä paljon siihen panostaa ja standardoida, jotta saamme parhaat tavat käyttöön sen osalta.