Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki – Ylivoimaista helppoutta ja hyötyä

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä. 

Haluamme olla asiakkaillemme reilu kumppani, jonka kanssa raha-asioiden hoito on helppoa ja mutkatonta. Palvelemme asiakkaitamme verkossa, puhelimitse, sosiaalisen median kanavissa  sekä pankin ja kaupan palvelut kätevästi yhdistävässä S-mobiilissa. Päivittäiset pankkiasiat hoituvat kätevästi myös kauppareissun yhteydessä aamusta iltaan, ja käteisen nostaminen ja tallettaminen onnistuu noin 1 000 S-ryhmän toimipaikan kassalla ympäri Suomen. 

Tutustu arvoihimme

Osio otsikolla Suurimmat omistajat

Suurimmat omistajat


S-Pankin omistavat SOK ja S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat.

 

Osio otsikolla S-Pankki lukuina

S-Pankin avainluvut

 

3,1 miljoonaa asiakasta

2,6 miljoonaa kansainvälistä maksukorttia

2,1 miljoonaa kappaletta verkkopankkitunnuksia 

7,6 miljardia euroa talletuksia

5,9 miljardin euron luottokanta

11,9 miljardia euroa hallinnoitavia varoja*

14,9 prosentin vakavaraisuussuhde

20,6 miljoonan euron liikevoitto (1-9/2021)

30.9.2021

* S-Pankki Rahastoyhtiö Oy Oy hallinnoi S-Pankki- ja LähiTapiola-rahastoja. 

S-Pankin katsaukset ja raportit

Osio otsikolla Osa S-ryhmää

Olemme osa S-ryhmää

 

S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille, olemme siis asiakasomistajien oma pankki. Yhdessä S-ryhmän kanssa kehitämme palveluita, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea. S-Etukortin käyttäjät saavat myös pankin parhaat asiakasedut – tilin, pankkitunnukset ja kansainvälisen maksukortin – ilman kuukausi- ja vuosimaksua.

S-ryhmään kuuluva S-Pankki aloitti toiminnan vuonna 2007. Pankkitoiminta oli luonteva jatke säästökassatoiminnan satavuotisille perinteille: tavoitteenamme on uudistaa ja syventää asiakasomistajuutta.

Lisätietoa S-ryhmästä

Osio otsikolla Suomen vastuullisin pankki

Suomen vastuullisin pankki

 

S-ryhmän kautta S-Pankin taustalla on vahva osuustoiminnallinen arvomaailma, minkä ansiosta vastuullisuus on luonnostaan S-Pankin toiminnan ytimessä. Vuonna 2021 suomalaiset valitsivat S-Pankin jo yhdeksännen kerran peräkkäin vastuullisimmaksi pankiksi Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen brändivertailussa, Sustainable Brand Indexissä. Asiakkaiden luottamus ja tyytyväisyys onkin S-Pankille yksi tärkeimmistä onnistumisen mittareista.

Lisätietoa S-Pankin vastuullisuudesta

Osio otsikolla S-Pankki-konserni

S-Pankki-konsernin yhtiöt

 

S-Pankki-konsernin muodostavat S-Pankki Oyj tytäryhtiöineen. Tytäryhtiöitä ovat S-Pankin täysin omistamat S-Asiakaspalvelu Oy, S-Pankki Rahastoyhtiö Oy ja S-Pankki Pääomarahastot Oy sekä sen tytäryritykset S-Pankki Vaikuttavuussijoitukset Oy ja S-Pankki Kiinteistöt Oy.

 

S-Asiakaspalvelu Oy tuottaa tietojenkäsittelyyn liittyviä sekä muita luottolaitoksen pääasialliseen toimintaan liittyviä palveluja luottolaitostoiminnasta annetun lain mukaisena palveluyrityksenä.

S-Pankki Rahastoyhtiö Oy harjoittaa sijoitusrahastolaissa tarkoitettua sijoitusrahastotoimintaa ja hoitaa vaihtoehtorahastoja. S-Pankki Rahastoyhtiö on Finanssiala ry:n jäsen.

S-Pankki Pääomarahastot Oy hoitaa vaihtoehtorahastoja sekä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuksia sijoittaa esimerkiksi kiinteistö-, asunto- ja pääomarahastoihin. S-Pankki Pääomarahastot Oy on Finanssiala ry:n jäsen.

S-Pankki Vaikuttavuussijoitukset Oy tarjoaa vaikuttavuussijoittamiseen liittyviä palveluita ja toimii kahden vaikuttavuusinvestointirahaston hallinnointiyhtiönä sekä vastuullisena yhtiömiehenä. S-Pankki Vaikuttavuussijoitukset Oy on S-Pankki Pääomarahastot Oy:n tytäryhtiö.

S-Pankki Kiinteistöt Oy on kiinteistöjohtamispalveluihin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa kiinteistösalkkujen hallinnoinnin, kiinteistöjohtamisen palveluiden ja kiinteistökehityksen palveluita sekä keskittyy Joint Ventures -hankkeiden toteuttamiseen ja hallinnointiin. S-Pankki Kiinteistöt Oy on S-Pankki Pääomarahastot Oy:n tytäryhtiö.