Siirry suoraan sisältöön

S-Pankki – Ylivoimaista helppoutta ja hyötyä

S-Pankki on suomalainen pankki, joka haluaa mahdollistaa vähän rahakkaamman huomisen jokaiselle lompakon paksuudesta riippumatta. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä: osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaamme arjen. Uudistamme pankkialaa tarjoamalla ylivoimaista helppoutta ja hyötyä pankin ja kaupan palveluita yhdistämällä. 

Haluamme olla asiakkaillemme reilu kumppani, jonka kanssa raha-asioiden hoito on helppoa ja mutkatonta. Palvelemme asiakkaitamme verkossa, puhelimitse, sosiaalisen median kanavissa  sekä pankin ja kaupan palvelut kätevästi yhdistävässä S-mobiilissa. Päivittäiset pankkiasiat hoituvat kätevästi myös kauppareissun yhteydessä aamusta iltaan, ja käteisen nostaminen ja tallettaminen onnistuu noin 1 000 S-ryhmän toimipaikan kassalla ympäri Suomen. 

S-Pankin omistavat SOK (37,5 %), S-ryhmään kuuluvat alueosuuskaupat (37,5 %), LähiTapiola Vahinkovakuutus (10 %), LähiTapiola Henkiyhtiö (3,5 %), LähiTapiolan alueyhtiöt (10 %) ja Elo (1,5 %).

Tutustu arvoihimme

Sijoittamisen asiantuntijana FIM

S-Pankin välittämät rahastot ja varainhoidon palvelut tuottaa tytäryhtiömme FIM.

FIM on suomalainen varainhoitaja ja yksityispankki, jonka kokeneet ammattilaiset tarjoavat sijoitus- ja varainhoitopalveluja varakkaille yksityissijoittajille, yrityksille ja instituutioille. FIMin toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Toimipisteiden lisäksi FIM palvelee asiakkaitaan kattavasti verkossa.

Lisätietoa FIMistä (fim.com)

S-Pankin avainluvut

 

3,1 miljoonaa asiakasta

2,4 miljoonaa kansainvälistä maksukorttia

2,0 miljoonaa kappaletta verkkopankkitunnuksia 

6,5 miljardia euroa talletuksia

5,1 miljardin euron luottokanta

8,4 miljardia euroa hallinnoitavia varoja*

15,8 prosentin vakavaraisuussuhde

6,6 miljoonan euron liikevoitto

30.6.2020

* FIM Varainhoito hallinnoi S-Pankki-, FIM- ja LähiTapiola-rahastoja. 

S-Pankin katsaukset ja raportit

Olemme osa S-ryhmää

 

S-Pankin palvelut on ensisijaisesti suunnattu S-ryhmän asiakasomistajille, olemme siis asiakasomistajien oma pankki. Yhdessä S-ryhmän kanssa kehitämme palveluita, jotka helpottavat asiakkaidemme arkea. S-Etukortin käyttäjät saavat myös pankin parhaat asiakasedut – tilin, pankkitunnukset ja kansainvälisen maksukortin – ilman kuukausi- ja vuosimaksua.

S-ryhmään kuuluva S-Pankki aloitti toiminnan vuonna 2007. Pankkitoiminta oli luonteva jatke säästökassatoiminnan satavuotisille perinteille: tavoitteenamme on uudistaa ja syventää asiakasomistajuutta.

Lisätietoa S-ryhmästä (www.s-kanava.fi)

Suomen vastuullisin pankki

 

S-ryhmän kautta S-Pankin taustalla on vahva osuustoiminnallinen arvomaailma, minkä ansiosta vastuullisuus on luonnostaan S-Pankin toiminnan ytimessä. Vuonna 2020 suomalaiset valitsivat S-Pankin jo kahdeksannen kerran peräkkäin vastuullisimmaksi pankiksi Pohjoismaiden laajimmassa kestävän kehityksen brändivertailussa, Sustainable Brand Indexissä. Asiakkaiden luottamus ja tyytyväisyys onkin S-Pankille yksi tärkeimmistä onnistumisen mittareista.

Lisätietoa S-Pankin vastuullisuudesta

S-Pankki-konsernin yhtiöt

 

S-Pankki-konsernin muodostavat S-Pankki Oy tytäryhtiöineen. Tytäryhtiöitä ovat S-Pankin täysin omistamat S-Asiakaspalvelu Oy, FIM Varainhoito Oy ja FIM Pääomarahastot Oy sekä sen tytäryritys FIM Kiinteistö Oy, Fennia Varainhoito Oy sekä sen tytäryritys Fennia Kiinteistöt Oy.

 

S-Asiakaspalvelu Oy tuottaa tietojenkäsittelyyn liittyviä sekä muita luottolaitoksen pääasialliseen toimintaan liittyviä palveluja luottolaitostoiminnasta annetun lain mukaisena palveluyrityksenä.

FIM Varainhoito Oy tarjoaa varainhoitopalveluita instituutioille, yrityksille ja yksityissijoittajille sekä harjoittaa sijoitusrahastolaissa tarkoitettua sijoitusrahastotoimintaa.

FIM Pääomarahastot Oy hoitaa vaihtoehtorahastoja sekä tarjoaa sijoittajille mahdollisuuksia sijoittaa esimerkiksi kiinteistö-, asunto- ja pääomarahastoihin.

FIM Kiinteistö Oy toimii FIMin kiinteistöihin ja asuntoihin sijoittavien vaihtoehtorahastojen vastuunalaisena yhtiömiehenä. FIM Kiinteistö Oy on FIM Pääomarahastot Oy:n tytäryhtiö.

Fennia Varainhoito Oy hoitaa vaihtoehtorahastoja ja tarjoaa varainhoitoa niin yrityksille, yrittäjille, instituutioille kuin yksityishenkilöille.

Fennia Kiinteistöt Oy on kiinteistöjohtamispalveluihin erikoistunut yhtiö, joka tarjoaa kiinteistösalkkujen hallinnoinnin, kiinteistöjohtamisen palveluiden ja kiinteistökehityksen palveluita sekä keskittyy Joint Ventures -hankkeiden toteuttamiseen ja hallinnointiin. Fennia Kiinteistöt Oy on Fennia Varainhoito Oy:n tytäryhtiö.

Tutustu S-Pankin johtoon