Siirry suoraan sisältöön

Yhteiskunnan hyväksi

Vaikka me S-Pankissa olemme rahan ammattilaisia, ei raha meille kuitenkaan ole kaikki kaikessa. Meillä asiantuntemus tarkoittaa sekä talouden että ihmisen ymmärtämistä. Osana S-ryhmää tunnemme 3,1 miljoonan asiakkaan arjen ja yhdessä S-ryhmän kanssa olemme rakentamassa Suomesta entistä parempaa paikkaa elää. Meidän roolimme kokonaisuudessa on tarjota vastuullisia palveluita ja tuotteita oman talouden hallintaan eli raha-asioiden hoitamiseen, säästämiseen ja sijoittamiseen sekä elämän rahoittamiseen.

Noudatamme S-Pankin arvojen mukaisia eettisiä periaatteita ja hyvää pankkitapaa, ja kerromme toiminnastamme läpinäkyvästi ja avoimesti. S-ryhmän kunnianhimoiset ilmastotavoitteet koskevat kaikkia liiketoiminta-alueita ja siten myös S-Pankkia. Osana S-ryhmää olemme sitoutuneet etsimään parhaita ratkaisuja oman toimintamme ilmasto- ja ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Tutustu S-ryhmän vastuullisuustyöhön

Näin me toimimme 

  • Henkilöstömme osallistuu eettisiin periaatteisiin liittyvään koulutukseen: Eettisten periaatteiden kulmakiviä ovat avoimuus, reiluus ja läpinäkyvyys.
  • Osana S-ryhmää hiilinegatiiviseksi vuoteen 2025 mennessä: Vuonna 2020 julkaistut S-ryhmän kunnianhimoiset ilmastotavoitteet ohjaavat myös S-Pankin toimintaa.
  • S-Pankki on edelläkävijöiden joukossa sijoitustoiminnan vastuullisuudessa ja vaikuttavuussijoittamisessa: Olemme allekirjoittaneet YK:n vastullisen sijoittamisen periaatteet jo vuonna 2009. Vaikuttavuussijoittamisen asiantuntijamme ovat tuoneet markkinoille​ ensimmäisenä​ Pohjoismaissa vaikuttavuusrahastoja sekä Suomessa uudistavan maatalouden rahaston ja vaikuttavuussopimusrahastoja (SIB).

Parempi tulevaisuus vastuullisella sijoittamisella

Säästämisessä ja sijoittamisessa on kyse paremman tulevaisuuden rakentamisesta. Uskomme vahvasti, että asiakkaille voidaan saavuttaa entistä parempia tuloksia vastuullisuusasioiden jatkuvalla huomioimisella sijoitustoiminnassa.

Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa sitä, että huomioimme sijoitustoiminnassa ympäristön, yhteiskunnan ja hyvän hallintotavan. Vastuullisen sijoittamisen periaatteemme noudattavat aina myös kansainvälisesti hyväksyttyjä työntekijöitä, ihmisoikeuksia, ympäristöä ja hallintotapaa koskevia normeja. Uskomme, että hyvä kiertää – siksi haluamme olla edelläkävijä myös vastuullisessa sijoittamisessa.

Lue lisää vastuullisesta sijoittamisesta S-Pankissa