Gå direkt till innehållet

Lösenord

Vad är ett lösenord?

  • Lösenordet till webbanken är en serie bestående av 4–6 siffror som du själv väljer.
  • Vid den första inloggningen är ditt lösenord ditt födelsedatum i formatet ddmmåå (dd betyder dag, mm månad och åå de två sista siffrorna i årtalet). Om ditt födelsedatum är till exempel 12.5.1960, är ditt lösenord vid den första inloggningen 120560.
  • Vid den första inloggningen ber systemet dig byta lösenordet till ett som du själv väljer. Om du inte loggar in på webbanken inom 3 månader från aktiveringen av webbankskoderna spärras ditt lösenord automatiskt.
  • Om du har glömt ditt lösenord och därför har beställt ett nytt lösenord per post, ska du logga in med engångslösenordet som du fått per post. I samband med inloggningen kan du byta engångslösenordet till ett lösenord som du själv väljer.
  • Observera att det inte är möjligt att beställa ett nytt lösenord till ett minderårigt barn på internet. Ett nytt lösenord kan sökas på vårt kundtjänstställe. Ett minderårigt barn kan sköta ärenden på ett serviceställe ensamt eller tillsammans med sin intressebevakare. Då ska barnet ha med sig ett giltigt pass eller ett fotoförsett identitetskort som är utfärdat av en finsk myndighet.

Har du glömt ditt lösenord?

Har ditt lösenord spärrats?

  • Lösenordet kan spärras om du har angett fel lösenord för många gånger vid inloggning. Lösenordet spärras också om du inte har bytt det inom 3 månader från det att du aktiverat webbankskoderna eller beställt ett nytt engångslösenord.
  • Även om ditt lösenord har spärrats kan du logga in på webbanken med hjälp av S-mobil. Om du inte använder S-mobil kan du beställa ett nytt lösenord hem per post. Vid behov kan du också genast få ett nytt lösenord på vårt kundtjänstställe. Ta med dig giltigt pass eller identitetskort.