Gå direkt till innehållet
Finsk aktiefond

FIM Fenno

Faktablad (PDF, 51 kt)

FIM Fenno är en aktiefond som huvudsakligen investerar i Finland. Fonden investerar i företag av alla storlekar och i olika sektorer. När förvaltaren gör investeringsbeslut jobbar han tillsammans med hela vårt övriga team som också investerar i Finland. Den finska ekonomin och hemmamarknaden i Finland fungerar väl. Ur en global investerares synpunkt är Finland en tillväxtmarknad med många små men växande bolag. Den ekonomiska tillväxten har en betydande inverkan på de finska exportföretagens resultat. Flera finska företag gynnas även av den ekonomiska tillväxten i Ryssland. Generellt sett finns det ofta flera intressanta företag att hitta även i sådana utvecklade länder där statsekonomin stampat på stället. Den globala ekonomiska tillväxten har en betydligt större inverkan på ett flertal företag än den lokala ekonomiska tillväxten i Finland. De bästa bolagen på de utvecklade marknaderna är globala aktörer som även drar nytta av tillväxten på tillväxtmarknaderna.

Risker
Avkastning 12 mån.* 43,45 %
Avkastning sedan start* 15,12 %
Minsta insättning, engångsinsättning 10 €
Minsta insättning, månadssparande 10 €/kk

Köp i S-mobil

Du kan ladda ned S-mobil i appbutiken i din telefon. Du kan aktivera S-mobils banktjänster med S-Bankens webbankskoder, med en annan banks webbankskoder eller mobilcertifikat ifall du är kund hos S-Banken.

Fördelning av investeringar

Fondens {{data.countries}} största område {{data.countriesDate}}

Land Andel
{{country.name}} {{country.pct}} %

Fondens {{data.investments}} största investeringar {{data.investmentDate}}

Fond %NAV Ändring
{{investment.name}} {{investment.pct}} % {{investment.change}} %

Villkor och dokument **

  • {{fee.percent}}
  • {{data.ter}}

** Förvarsavgiften ingår i förvaltningsavgiften.

Fondens årliga avgifter omfattar förvaltnings- och förvarsavgifterna samt eventuella förvaltnings- och förvarsavgifter för de fondandelar som utgör investeringsobjekt.