Gå direkt till innehållet

Studielån

Ett studielån med statsborgen är ett smidigt sätt att finansiera utgifterna under studietiden, om studiepenningen och bostadsbidraget inte räcker till. Ansök om studielån på webbanken, när du har fått ett positivt beslut om statsborgen från FPA. Den som ansöker om studielån ska vara myndig. Vi behandlar din ansökan inom cirka två vardagar.

Återbetalningen av lånet börjar vanligen cirka två år efter att du inte längre är studerande på heltid. Amorteringen av studielånet tas ut automatiskt från ditt konto i enlighet med planen. Du ser den kommande delbetalningen i din webbank. Räntorna på studielånet läggs till lånet under studietiden. Observera att du börjar betala räntor på studielånet ungefär sex månader efter att du avslutat dina studier. Om du vill ansöka om ändring i återbetalningen av studielånet, skicka ett meddelande till oss på webbanken. Med tanke på ändringar i betalningsprogrammet ska lånebetalningarna vara i sin ordning.

Så här skaffar du webbankskoder

Studielån med statsborgen

När du ansöker om studielån hos oss, bör du ha ett beslut om statsborgen från FPA. Vi får information om borgensbeslutet direkt från FPA. Utöver statsborgen behöver du inga andra säkerheter eller borgensmän för studielånet.

Om du studerar på andra stadiet, ska du ansöka om studielån på samma ansökan som för studiepenning och bostadstillägg. Du får ansökningsblanketten på din läroanstalt eller på FPA:s kontor.

Den totala räntan på S-Bankens studielån utgörs av en referensränta och en marginal. Som referensränta använder vi 3 mån. Euribor. Euriborräntorna administreras av European Money Markets Institute (EMMI). En ändring av referensräntan sänker eller höjer räntan som ska betalas på det sätt som överenskommits i kreditavtalet.

Vanliga frågor

Avgiftsfria banktjänster

Utöver studielån får du också alla övriga banktjänster som behövs på S-Banken. Hos oss behöver du inte betala för att kunna använda dina pengar. S-Bankens konton, kort och webbankskoder samt webb- och mobilbank är avgiftsfria för handelslagens ägarkunder. Hos oss kan du också enkelt börja fondspara eller spara till din första bostad via ett BSP-konto.

Läs mer

Har du frågor?

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–fr kl. 9–16 (lna/mta). När du ringer ska du alltid ha webbankskoder eller identifiering i S-mobil till hands.

S-Banken är en ansvarsfull långivare

Det är viktigt att du efter att du betalat kredit- eller låneamorteringarna även har pengar över för annat. S-Banken är en ansvarsfull långivare – när vi beviljar kredit vill vi vara säkra på att våra kunders ekonomi är i balans.

Läs mer om ansvarsfull utlåning

Säkerställ att vi kan nå dig

När dina kontaktuppgifter är uppdaterade hör du till de första som per e-post får information om S-Bankens och hela S-gruppens nya tjänster och aktuella ägarkundsförmåner.

Uppdatera dina kontaktuppgifter