Gå direkt till innehållet

Spara till egen bostad via BSP-konto

Om du planerar att köpa din första bostad, lönar det sig att genast börja spara. Ett BSP-konto är ett bra sätt att börja spara till ett första eget hem. Du kan börja BSP-spara om du är 15–44 år.

Spara på ditt BSP-konto under minst åtta kvartal. Under ett kvartal, det vill säga tre månader, bör insättningarna vara minst 150 euro och högst 4 500 euro. Du behöver inte sätta in pengar under kvartal som följer på varandra, utan kan vid behov pausa sparandet. Om du sparar minst 10 procent av den nya bostadens anskaffningspris, lånar vi dig resten av pengarna.

Så här öppnar du ett BSP-konto

Du kan öppna ett BSP-konto på vårt kundtjänstställe eller genom att ringa vår kundtjänst (må–fr kl. 9–16 (lna/mta). Du kan enkelt sköta dina ärenden genom att identifiera dig under samtalet med identifiering i S-mobil. Du kan också identifiera dig med webbankskoder.

Se närmaste serviceställe

Du kan få upp till 5 procent skattefri ränteavkastning på de medel du sparat på förhand

S-Banken betalar en procents ränta på insättningen. När du har nått ditt sparmål och ingått bostadsaffären eller färdigställt ditt egnahemshus, betalar vi en tilläggsränta på 4 procent. Både insättningsräntan och tilläggsräntan är skattefri för dig.

Läs mer om BSP-lån

Har du frågor?

Ring oss på 010 76 5810

Vår kundtjänst är öppen må–fr kl. 9–16 (lna/mta). När du ringer ska du alltid ha webbankskoder eller identifiering i S-mobil till hands.

Boka tid och besök oss

Vi har totalt cirka 80 kundtjänstställen på Prisma, de flesta Sokosvaruhus och utvalda S-marketenheter runt om i Finland. Vi har öppet även på kvällar och lördagar. Du kan sköta dina ärenden utan att behöva köa om du bokar tid till ett serviceställe.

Boka tid

Säkerställ att vi kan nå dig

När dina kontaktuppgifter är uppdaterade hör du till de första som per e-post får information om S-Bankens och hela S-gruppens nya tjänster och aktuella ägarkundsförmåner.

Uppdatera dina kontaktuppgifter