Gå direkt till innehållet

S-mobil har förnyats – se vilka nya funktioner som gjort succé

2019-05-24

Appen S-mobil som förenar S-gruppens och S-Bankens tjänster har förnyats och fått en hel del nya funktioner som underlättar vardagen. Tjänsterna Mina köp och Spararen har på kort tid gjort succé. Mina köp ger en inblick i den dagliga ekonomin, medan Spararen är Finlands första mikrospartjänst som har lockat tusentals finländare att spara för första gången i sitt liv.

 

Appen S-mobil som smidigt förenar S-Bankens och S-gruppens tjänster har förnyats.

Med hjälp av S-mobil kan du även framöver sköta dina bankärenden hos S-Banken, granska dina försäkringar i LokalTapiola och följa ditt bonussaldo. Dessutom får du förmåner som är anpassade för dig, och dina kvitton sparas i ett elektroniskt kvittoarkiv.

Nya funktioner i S-mobil är tjänsterna Mina köp och Spararen, som lanserades i höstas. Tills nu har tjänsterna funnits i en separat app. Nu blir båda en del av nya S-mobil.

I nya S-mobil sköter du dina bankärenden genom identifiering med S-mobil, det vill säga en kod som du valt själv eller ditt fingeravtryck i stället för kodtabellen. I övriga tjänster – till exempel webbanken – kan du fortsätta att använda webbankskoderna som förut. Mer information om identifiering med S-mobil.

Spara spontant som en del av din dagliga ekonomi

Spararen är Finlands första mikrospartjänst som krossar myten om att man måste vara rik för att kunna spara eller känna den snåriga investeringsdjungeln som sin egen ficka.

– Vi vill att sparande ska bli en ny nationalhobby och därför har vi som mål att Spararen ska bli Finlands enklaste sparform. Enligt den första responsen är vi på rätt väg, eftersom hela 30 procent av användarna sparar för första gången i sitt liv, säger direktör Hanna Porkka på S-Banken.

Särskilt mikrosparandet har varit en succé. Tre av fyra Spararen-användare sparar en euro för varje kortköp.

– Vi har med glädje noterat att även andra banker nu uppmuntrar finländarna att mikrospara, säger Porkka.

Tjänsten Mina köp väcker kassakvittona till liv

Mina köp lanserades på vår webbplats i höstas och har redan på kort tid fått en hängiven skara fans bestående av 100 000 kunder. Vi är glada över att tjänsten nu lanseras i S-mobil. Att tjänsten ska kunna användas mobilt är det som överlägset flest kunder har önskat sig, berättar direktör Veli-Pekka Ääri på SOK.

S-gruppen har studerat användarna av Mina köp i en omfattande responsundersökning som har besvarats av över 1 500 användare. Bland de som svarade på undersökningen anser 89 procent att de har nytta av att gå igenom köpuppgifterna och 53 procent tror att möjligheten att se uppgifterna kommer att påverka deras konsumtionsvanor. En andel om 48 procent säger sig ha blivit överraskade över sina köpvanor – många har till exempel varit förvånade över att de köper så mycket ost.

– Butiksbesöken går ofta på rutin och man går från hylla till hylla som på autopilot. Med hjälp av data i Mina köp är det lättare att reflektera över de egna konsumtionsvanorna. Du kan till exempel få hjälp att äta hälsosammare genom att följa upp konsumtionen av grönsaker eller att leva mera ekologiskt genom att hålla koll på förbrukningen av plastpåsar, konstaterar Ääri.

Användningen av egna data håller på att bli en ny anledning att bli medlem i ett handelslag och kan till och med vara viktigare för många än att samla Bonus.

Vad behöver du göra?

    • Om du har tillåtit automatiska uppdateringar i telefonen, behöver du inte göra någonting. Nya S-mobil uppdateras automatiskt i telefonen.
    • Om du inte har tillåtit automatiska uppdateringar, får du ett meddelande i S-mobil eller Spararen och anvisningar om hur du uppdaterar appen.
    • Om du använder appen Spararen, får du ett meddelande i appen när den har blivit en del av S-mobil. I nya S-mobil hittar du alla tjänster som finns i Spararen.

Du kan använda S-mobil i mobila enheter med operativsystemet Android 4.4 eller iOS 10.0 (iPhone eller iPad) eller senare versioner. Du kan kontrollera vilket operativsystem du har i enhetens inställningar.

Ladda ned S-mobil

Vanliga frågor om S-mobil

Ladda ned S-mobil i appbutiken i din telefon

 

Tappat bort koderna? Gör så här