Siirry suoraan sisältöön

Hae henkilökuntahintaista asuntolainaa

Kun kuulut S-ryhmän henkilökuntaan, voit hakea henkilökuntahintaista asuntolainaa joko oman asunnon tai sijoitusasunnon hankintaan, rakentamiseen tai peruskorjaukseen. Vähintään yhden lainanhakijan tulee olla henkilökuntaa, eli henkilökuntatalouden jäsen ei voi hakea yksin henkilökuntahintaista asuntolainaa tai sijoitusasuntolainaa. Jos sinulla on jo asuntolaina toisesta pankista, voit siirtää sen helposti S-Pankkiin. 

Laske sopiva lainamäärä

Ennen asunnon ostoa ja lainan hakemista selvität omiin tarpeisiisi sopivan lainamäärän, kuukausierän suuruuden ja laina-ajan pituuden helposti asuntolainalaskurimme avulla.

Asuntolainalaskuriin

Näin haet henkilökuntahintaista asuntolainaa

  1. Täytä sähköinen asuntolainahakemus. Voit täyttää hakemuksen S-Pankin verkkopankkiin kirjautuneena. Kun lainan ensimmäisenä hakijana on henkilökuntaetuun oikeutettu henkilö, oikeus henkilökuntahinnoitteluun muodostuu automaattisesti hakemuksellesi. Jos sinulla ei ole S-Pankin verkkopankkitunnuksia, voit hakea lainaa muiden pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. 

   Klikkaa ”PYYDÄ LAINATARJOUS” -painiketta ja valitse ”HAE MUIDEN PANKKIEN TUNNUKSILLA”. Lisää hakemuksen Yhteenveto-sivun kampanjakoodikenttään tunnus ”STAFF”, jotta hakemuskäsittelyssä tunnistamme sinut henkilökuntaan kuuluvaksi.
  2. Hakemuksesi lähettämisen yhteydessä voit ketterästi tehdä itse ajanvarauksen lainaneuvotteluun. Jos et varaa aikaa itse sähköisesti, otamme sinuun yhteyttä ja sovimme yhdessä sopivan ajan.

  3. Lainaneuvottelussa käymme yhdessä läpi hankkeesi ja räätälöimme sinulle parhaiten sopivan lainaratkaisun. Lainaneuvottelu käydään yleensä sinua lähimmän laina-asiantuntijamme luona. Myös etäneuvottelu puhelimitse on mahdollinen.

  4. Teemme sinulle lainatarjouksen, jonka turvin pääset asuntokaupoille. Kun uusi koti on löytynyt ja ostotarjouksesi siitä hyväksytty, sovi S-Pankkiirisi kanssa mahdollisimman pian aika lainapapereiden allekirjoittamiselle sekä asuntokauppojen tekemiselle.

Lue lisää lainanhaun etenemisestä

Jos haluat siirtää asuntolainasi toisesta pankista S-Pankkiin, toimi näin:

 1. Kirjaudu S-Pankin verkkopankkiin ja valitse Luotot-osiosta ”Hae luottoa”.
 2. Valitse Hae luottoa -sivulla lainan käyttötarkoitus: Oma asunto/uuden osto.
 3. Kirjaa Kohde-sivulla myyntihinnaksi arviosi asunnon/kiinteistön arvosta.
 4. Kirjoita avoimeen lisätietokenttään haetun lainan määrä, ja nykyinen pankki sekä kuukausierän määrä. Älä välitä siitä, että summat ”Lainan tiedot” -sivulla eivät pidä paikkaansa.
 5. Valitse ”Hakijat” -sivulla asumismuodoksi ”Muu”.
 6. Valmista tuli! Sinuun ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti hakemuksesi perusteella.

Voit hakea asuntolainaa, kun 

 • täytät normaalit luotonmyöntökriteerit eli mm. takaisinmaksukykysi, luottotietosi ja vakuustilanteesi ovat pankkimme myöntöedellytyksien mukaiset
 • lainalla on pankin hyväksymät turvaavat reaalivakuudet tai esim. tilipohjainen talletusvakuus. Jos osalle lainamäärästä käytetään vakuutena muita kuin reaalivakuuksia, laina hinnoitellaan ulkoisen asiakashinnoittelun mukaisesti
 • kuulut S-ryhmän henkilökuntaan. Henkilökuntatalouden jäsen ei siis voi yksin hakea henkilökuntahintaista asuntolainaa vaan vähintään yhden lainanhakijan tulee olla henkilökuntaa.

Henkilökuntahintainen asuntolaina

Kun lainamäärä on 100 000 euroa, laina-aika 20 vuotta ja laskennallinen korko 0,65 % (marginaali 0,65 % + 12 kk Euribor), on todellinen vuosikorko 0,68 %. Tällöin maksueriä olisi yht. 240 kpl ja erän suuruus olisi 444,85 euroa /kk. Luotto ja luottokustannukset olisivat yht.  106961,21 euroa. Laskelmassa luottokustannuksina on huomioitu korkojen lisäksi lainan avausmaksu 200 euroa. Laskelma on suuntaa antava esimerkki, joka on laskettu käyttäen Finanssivalvonnan antamia oletuksia. Esimerkki ei siten välttämättä vastaa kuluttajalle myönnettävän luoton todellista vuosikorkoa. S-Pankki edellyttää myöntämänsä lainan täyttämisen vakuudeksi ainakin ostettavan kohteen hallintaan oikeuttavat asunto-osakkeet. Jos asiakkaalla on valuuttaluotto, valuuttakurssien muutokset voivat vaikuttaa lainanottajan maksettavaksi tulevien summien määrään.