Gå direkt till innehållet

S-Bankens fonder låter bygga ett nytt huvudkontor för sportaffären Varuste.net

2021-02-16

I Kånala i Helsingfors byggs en 6 800 kvadratmeter stor fastighet som ska stå färdig före utgången av detta år. Byggbolaget Varte är entreprenör.

Fonder som förvaltas av bolag inom S-Banken-koncernen har kommit överens om ett projekt för att bygga ett nytt huvudkontor till sportaffären Varuste.net i Kånala i Helsingfors.

Interavanti Oyj sålde markområdet på adressen Malmgårdsvägen 1 till specialplaceringsfonden S-Banken Tomt, som hyrde ut markområdet till ett fastighetsbolag ägt av Terrieri Kiinteistöt Ky. Terrieri Kiinteistöt är en alternativ investeringsfond som hör till S-Banken-koncernen och som investerar i fastighetsutvecklingsprojekt. S-Bank Fastigheter Ab är objektets byggkonsult.

Byggbolaget Varte Oy bygger en 6 800 kvadratmeter stor fastighet på tomten och den kommer att stå färdig under innevarande år. Hyresgäst i fastigheten är sportaffären Varuste.net som drivs av Aalto Group Oy.

"För oss är projektet ett stort steg i förberedelserna inför att förbättra de framtida verksamhetsförutsättningarna. Vi har lyckats planera objektet så att lokallösningarna flexibelt betjänar de många försäljningskanalerna och handelns tillväxt", säger Ilkka Rajakallio, verkställande direktör för Varuste.net.

Fondförvaltaren Eero Ojala vid Terrieri Kiinteistöt säger sig vara mycket nöjd med fastighetsaffären och hur projektet framskrider.

"Jag är nöjd över det goda samarbetet med Varuste.net, Varte och Interavanti under det långa konstruktionsskedet. Varuste.net-fastigheten är Terrieris femte fastighetsinvestering under fondens tvååriga historia. Fastigheten är ett utmärkt komplement till vår växande investeringsportfölj, vad gäller både fastighetstyp och läge", säger Eero Ojala.

"Den pågående byggentreprenaden stöder på ett utmärkt sätt det ökade byggandet av affärslokaler i enlighet med vår strategi. Projektet har planerats tillsammans med entreprenören och användaren, och samarbetet mellan parterna har gått smidigt", säger Mikko Sirviö, som ansvarar för byggandet av affärslokaler hos Varte.

Mer information:
Eero Ojala, fondförvaltare, Terrieri Kiinteistöt Ky, tfn 040 560 1243, eero.ojala@fim.com